Ha elég étel is lett volna - fergeteges buli lett volna

A jól beharangozott szilveszteri előbuliról van szó - a Hold utcai Belvárosi Piacon.

Valahol egy belső hang azt súgta: érdemes a délelőtt 10 órai kezdéssel induló, este 18 óráig meghirdetett, december 31-i szilveszteri Belvárosi Piacon tartott bulira minél korábban odaérni. Na nem, mintha azzal számoltunk volna, hogy étel-ital nem lesz elegendő, csupán azt sejtettük előre - igazunk is lett -, akkora lesz a tömeg, nemhogy ülőhelyet nem kapni déltől, hanem állóhelynek is szűkében lesznek, akkora volt az érdeklődés, a sok-sok kedvező visszajelzést követően. De hogy a helyek üzemeltetői mindennek nem voltak tudatában, vagy nem néztek rá a közösségi oldalakon jóelőre és profin behirdetett eseményre - az valószínű. Egy tény: délre szinte mindenütt elfogytak az ételek, csupán pezsgőt, bort és más italokat lehetett kapni, és még valami volt szembetűnő: a Belvárosi Piac híres etetőhelyei közül legalább a fele zárva tartott, jobban mondva nem nyitott ki erre a napra, hanem cetli hirdette a legtöbbjüknél: nyitás 2019. január 2-án. 

Pedig mindenki csupán egy jót enni-inni szeretett volna az év utolsó napján, de sajnos sokan éhkoppon maradtak. Valahogy nem kalkulálták be a nyitva tartó helyek tulajdonosai: aki szilveszter napján kilátogat a Piacra, enne egy jót, inna hozzá pezsgőt, és biztos nem egymaga érkezik, hanem családdal, barátokkal, ismerősökkel, akikkel szeretne eltölteni szeretett helyén pár kellemes órát.

Igaz, minden adott volt a jóhangulathoz: a Pezsgő(s) Nappali Szilveszternek meghirdetett programon először DJ szolgáltatta a zenét, majd élőzene is szólt - csak éppen az ételekkel számolták alul magukat alaposan a szervezők. Déltől már gyakorlatilag csak italt kínáltak a legtöbb helyen. Nem baj, jövőre majd biztos pótolják. Addig is köszöntsük minél egészségesebben, mindenféle laktató nehéz fogás nélkül az új évet.

Forrás: Vendég

Forrás: Fotók: Élelmiszer / Belvárosipiac


Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre

Rekordszámú nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyre 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét

Horvátország feloldja a száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét 

Horvátország feloldja a ragadós száj- és körömfájás betegség miatt bevezetett intézkedések egy részét, de további rendelkezéseket vezet be a kockázatok megelőzése érdekében.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.