hirdetés
hirdetés

Három nyelven Egerről

Az Egri Önkormányzat, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a hevesi megyeszékhelyen tevékenykedő Lengyel Kisebbségi Önkormányzat közösen hozta létre azt a kiadványt, amely tízezer példányban jelent meg az idei turisztikai főszezonra. 

hirdetés

Az eligazodást segítő angol, német és lengyel nyelvű ingyenes füzethez a szálláshelyeken, idegenforgalmi irodákban juthatnak hozzá a vendégek. A húszoldalas, színes fotókkal gazdagon illusztrált turisztikai kiadványból többek között az egri szálláshelyekről, menetrendekről, a turisztikai attrakciók, kulturális intézmények, posták, parkolók, orvosi rendelők címéről, nyitvatartásáról kaphatnak információt az érdeklődők.

Az utóbbi években egyre nagyobb számban érkeznek lengyelek a városba; tavaly a Magyarországra irányuló lengyel turistaforgalom 26 százaléka a hevesi megyeszékhelyen, ez indokolta, hogy az angol és német mellett a lengyel is megjelent a kiadvány nyelvei között. Az "Információk Egerről" című füzetet a tervek szerint évente friss információkkal megtöltve adják majd ki, és várhatóan nem csak Egerben, hanem Gyöngyösön és Hatvanban is megtalálhatják a turisták.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk