hirdetés
hirdetés

Hatalmas bevásárló- és szórakoztatónegyeddé vált a világkiállítás helyszíne Sanghajban

Teljesen átalakult mára a sanghaji világkiállítás egykori helyszíne, ahol ma modern bevásárlóközpont, szórakoztatónegyed, számos újranyitott pavilon és művészeti múzeum várja a látogatókat.

hirdetés

Az átalakulás utolsó elemeként a hétvégén átadták a világkiállítás egykori főbejáratánál helyet kapó, négyemeletes, 50 ezer négyzetméter alapterületű River Mall bevásárlóközpontot. A számos kínai és külföldi márkát felvonultató komplexum két emelete a föld alatt, kettő a föld felett kapott helyet, oda naponta 70 ezer látogatót vár az építtető Bailian Csoport, ez meghaladná a 24 milliós metropolisz minden más áruházának napi látogatószámát. Az épület nagymértékben parkosított, abban és annak külső területén fák, virágok, vízimadarakkal teli tavak és csobogók kapnak helyet. 

Több mint 150 ezer négyzetméteren, féltucat pavilon

A világkiállítás egykori, több mint 150 ezer négyzetméteres területen már az expó zárása óta jelentős változások zajlottak. Itt kapott helyet többek közt a Sanghaji Divatközpont, amely modern épületegyüttesével nagyszabású kiállítások, bemutatók méltó helyszínéül szolgál. Az északi terület épületeit szinte kizárólag divatcégeknek adják bérbe, a déli épületek művészeti kiállítások, divatbemutatók és kiskereskedelmi központként üzemelnek majd. 

Eddig mintegy féltucat pavilon - köztük európaiak, így az olasz, a luxemburgi, a holland és az angol - újranyitott, nem csupán a turisták, de az üzleti világ előtt is. Az építmények eredeti formájukban és világkiállításbeli külsejükkel, egy közös komplexumként funkcionálnak. Az olasz pavilon legnagyobb részt például üzleti megbeszélések helyszíneként funkcionál, ezen túl kisebb kiállítások helyszíne, a luxemburgi pavilon divatiskolaként, az angol és holland étteremként szolgál. Az expó egykori B-zónájának területén 28 üzleti épület kap helyet, ezek tíz állami tulajdonban lévő vállalat központjaként üzemelnek. 

Hotelklaszter az expó egykori területén

Az expó egykori területén épül a város első hotelklasztere (különböző profilú szállodák együttese) is, két ötcsillagos és két specializált szállodával, éttermekkel, kereskedelmi, közlekedési egységekkel, az évtized közepére összesen 1200 fő elszállásolását lehetővé téve. Az egykori Kína-pavilonban 2012-ben nyitott meg Ázsia legnagyobb művészeti múzeuma: itt 27 kiállítócsarnok 166 ezer négyzetméterén több mint másfél ezer műtárgy kapott helyet.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai