hirdetés
hirdetés

Hét bükkaljai falu közös turisztikai projektet valósít meg

Több mint 470 millió forint európai uniós támogatást nyert el hét bükkaljai település. Az összegből finanszírozott projekt keretében olyan turisztikai ajánlatot  dolgoznak ki, amelyek a községeket együttesen népszerűsítik az idegenforgalmi piacon.

Munkatársunktól

hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből Szomolya, Bogács, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja és Tard, Hevesből pedig Noszvaj vesz részt a közös munkában. A program címében szerepel a Bükkaljai Kőkultúra kifejezés, amely nem véletlen, mert a környéken számos ilyen jellegű természeti látványosság található.

A települések azért döntöttek úgy, hogy érdemes pályázniuk, mert fölismerték, hogy vannak olyan adottságaik, lehetőségeik, amelyek túlmutatnak a kistérségen, ami a vendégeknek is különlegességet jelent.

Ennek érdekében a jövőben biztosítják, hogy mind a hét településre könnyen juthassanak el a turisták. Ezért az egyes községekben egymáshoz kapcsolódó programokat szerveznek. Így a projekt keretében valamennyinek hasznos lesz, hogy minél jobban megismertessék a települések értékeit.

A nyitórendezvényen az érintett községek polgármesterei, továbbá borászok, kivitelezők, turisztikai menedzserek találkoztak, hogy tájékozódjanak az említett bükkaljai települések jellegzetességeiről.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk