Hol egyen idén a Balatonnál?

Ébredező déli part, újhullámos strandbüfék és közös márkával támadó balatoni borászatok – minden korábbinál több, 336 jó helyre kalauzol el a Magyar Konyha 2016-os balatoni útikalauza, mely a Velencei-tóval és Székesfehérvárral is bővült.

A 2010-ben megújult Magyar Konyha magazin nem csupán megörökítője, hanem motorja is a magyar gasztronómiában zajló fejlődésnek. Ezt a szerepet a lap a Balaton partján is vállalta. A szerkesztőség munkatársai három nyárral ezelőtt felkerekedtek, hogy számba vegyék és feltérképezzék, mit kínál a tópart azoknak, akik megelégelték az egyenhekket és a mirelit sült krumplit. Éttermeket, halsütőket, cukrászdákat, borászatokat teszteltek Siófoktól Keszthelyen át Badacsonyig, a Káli-medencétől Balatonfüredig és Veszprémig. A munka eredményeként elkészült Magyarország első regionális gasztronómiai útikalauza. A könyvecske 170 helyet ajánlott az olvasók figyelmébe, és a következő években újabb gyöngyszemekkel bővült. A szerzők az elmúlt hetekben újra körbejárták a tavat, így a Magyar Konyha nyári dupla számának mellékleteként megjelenő negyedik kiadásban minden korábbinál több, 336 jó helyre kalauzolják el az ínyenc nyaralót.

Idén már annyi jó konyhát azonosítottak a tó körül, hogy külön top tízes listát alkottak az északi és a déli part legjobb éttermeiből. Bizony: lassan felébred Csipkerózsika-álmából a déli part is – itt sokáig a Kistücsök volt a fény az éjszakában, de már a sokáig alvó óriás Siófok is kínál kiváló éttermeket, miközben tovább ragyognak észak csillagai is a balatonfüredi Bistro Sparhelttől a köveskáli Kővirágig. A strandbüfék világában is örvendetes változás indult el: a street food forradalom elért a Balatonhoz, és lake food forradalommá vált, olyan harcosokkal, mint a Zánka után Alsóörsön is megnyíló Neked főztem strandbisztró vagy a balatonboglári Ibolya büfé. A szerkesztők azonban nem feledkeztek meg az olyan régi kedvencekről sem, mint amilyen a Jóbarátok halsütöde vagy az András büfé. A legjobb éttermeken túl további tízes toplistákkal is segítjük a gasztronómiai felfedezéseket: a kiadvány sorra veszi a legjobb északi és déli parti borászatokat, a legjobb cukrászdákat, a legjobb strandbüféket, piacokat és kikötői éttermeket. A Magyar Konyha idén messzebb vetette ki a hálóját, mint korábban bármikor: bekerült a feltérképezett régiók közé a Velencei-tó, és az ország egyik legjobb vidéki éttermének, a 67-nek otthont adó Székesfehérvár is.

Forrás: Magyar Konyha

Forrás: Vendég & Hotel Online


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?