hirdetés
hirdetés

Erzsébet-táborok Kovács Ágnes és Kokó vezetésével

Idén közel 135 ezer ember részesül üdülési támogatásban az Erzsébet-program keretében, és ebből több mint 72 ezer gyermek jut üdülési és táborozási lehetőséghez. 

hirdetés

A Program 2013-as eredményeit bemutató sajtótájékoztatón Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes elmondta, számításaik szerint Európában - a lakosságszámot figyelembe véve - Magyarországon jutnak el az emberek a legnagyobb arányban nyaralni szociális üdültetési rendszerben.

A miniszterelnök-helyettes az idei eredmények közül kiemelte, az Erzsébet-programnak köszönhetően 72 ezer gyermek kap üdülési és táborozási lehetőséget, köztük olyanokkal, akik nagy része valószínűleg nem jutott volna el táborozni. 

A Program további eredményeit Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője ismertette. Idén közel 135 ezer ember részesül támogatásban üdülési szolgáltatás formájában. A nyertes pályázók között több mint 5 ezer fogyatékossággal élő, több mint 28 ezer nyugdíjas, mintegy 33 ezer nagycsaládos, több mint 8 ezer egészségügyi dolgozó, közel 4 ezer közfoglalkoztatott, közel 2 ezer MÁV, több mint 12 ezer BM és közel 4 ezer HM dolgozó van. Nagy Anna megjegyezte, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány pályázataira a legtöbben Kelet-Magyarországról jelentkeztek.

Az Erzsébet-program szóvivőjének tájékoztatása szerint az Erzsébet-tábor első turnusa június 17-én indul, az utolsó pedig augusztus 24-én zárul. Hangsúlyozta, hogy 16 olyan tábor van, amelyekre még május 20-ig lehet jelentkezni.

Guller Zoltán, az Erzsébet-program végrehajtásának kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos az Erzsébet-utalványról elmondta, hogy annak mára több mint kétmillió felhasználója van, mintegy negyvenezer munkáltató rendeli meg havonta, és több mint negyvenezer helyen fogadják el. Az elfogadóhelyek nyolcvan százalékát az élelmiszer-üzletláncok boltjai teszik ki, húsz százalékát pedig a kisboltok. Az elfogadóhelyek kétharmada magyar tulajdonban van. Tavaly az Erzsébet-utalvány forgalmazója közel 80-90 milliárd forintos forgalmat realizált. Az idei tervek 130 milliárd forintról szólnak.

Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó, az Erzsébet-tábor úszótáborának egyik vezetője a sajtótájékoztatón kifejtette, jó kezdeményezésnek tartja a programot, hiszen nagyon sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy a gyermekeiket elküldjék nyaralni. Kovács "Kokó" István, az Erzsébet-program Tanácsadó Testületének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy idén 19 féle sporttábor lesz, amelyek véleménye szerint a sporton túlmenően élménytáborok is. Az olimpiai bajnok ökölvívó az Erzsébet-táborban a boksztábort vezeti majd.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk