hirdetés

Kolbászoljon Gyulán!

Idén is a Kolbász- és sódarmustrával indul a gasztrokulturális fesztiválok szezonja Gyulán. A rendezvényre március 16. és 18. között várják a közönséget a várkertben.

hirdetés

A szervezők közleménye szerint a rendezvény célja a minőségi magyar húsipari ételek, hungarikumok népszerűsítése. A télbúcsúztató fesztivál egyben a termelők szakmai versenye és vására is. A megnyitó napján megemlékeznek az idén 150 éves gyulai húsiparról is. Mint írják, a sódar német eredetű szó, jelentése: sonka a disznó mellső lábából, füstölt lapocka, oldalas. Az igazi sódar formás, vörös színű, omlós, füstölt ízű és illatú hús. Idén is sonkasaccolás, sonkaszobrászat, hentes- és ételbemutató, valamint látvány disznóvágás színesíti a programot.

Március 17-én, szombaton a Gyulahús Kft. válogatottja kolbászkészítő versenyre hívja ki a megméretést vállaló csapatokat. Kézműves vásár és vidámpark mellett számos koncert is várja majd a közönséget: pénteken például Hevesi Tamás és Galambos Lajos, szombaton a Wellhello, valamint helyi tehetségek, köztük a The Whatevers, a Synema és a Chain Bridge Pop, vasárnap pedig Papp Rita és Bodnár Attila, majd a 100 Folk Celsius együttes lép fel. A fesztivál belépődíjas, de vasárnap nyitástól délig ingyenesen látogatható.

(forrás: Vendég & Hotel/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk