hirdetés
hirdetés

Kolozsváriak hihetetlen kalandjai Nyíregyházán

Kolozsvári turisztikai szakemberek jártak Nyíregyházán a napokban.

hirdetés

Június közepén Nyíregyháza város és a Magyar Turizmus Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának meghívására Kolozsvárról érkeztek turisztikai szakemberek Nyíregyházára.

A két napos tanulmányút a „Nyíregyháza bemutatkozása Kolozsváron” c. rendezvény folytatása volt a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. szervezésében. Az utazási irodákat, touroperatorokat képviselő szakemberek és újságírók a város turisztikai attrakcióival és szálláslehetőségével ismerkedtek meg.

Az éjszakai fürdőzéssel kezdődő program másnap belvárosi városnézéssel és az állatpark megtekintésével folytatódott, valamint a szombati napon több szálláshely megtekintésére is sor került. A nap végén az Aquarius Élmény- és Parkfürdő került bemutatásra, melynek medencéit személyesen is kipróbálhatták a szakemberek.

Nyíregyházi programjuk a Sóstói Múzeumfaluban tett sétával zárult. 2014 első negyedévében a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken a romániai vendégek 81.110 vendégéjszakát töltöttek el, ami 3,2 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva.

A romániai vendégek továbbra is a szállodákat részesítik előnyben, ezekben regisztrálták a vendégéjszakák 88,2% át, azaz 71.542 vendégéjszakát, ami 8,5 százalékos növekedés 2013 első negyedévéhez képest. A tanulmányút segítségével további folyamatos vendégéjszaka szám növekedésre számíthat a város - tájékoztatott Furkóné Szabó Marianna a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, TDM menedzser.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk