hirdetés

Komoly keresletet generált a bécsi gasztro-utalvány

A beváltások alapján sikeresnek és eredményesnek minősíthető Bécs város és a gazdasági kamara (WKO) által kezdeményezett gasztro-utalvány forgalomélénkítő akció.

hirdetés

A vendéglátóhelyek forgalmának élénkítése érdekében Bécs júniusban 940 ezer áztartásba postázott éttermi bónokat az osztrák fővárosban, amelyeket közel 3700 elfogadóhelyen lehet beváltani. A több fős háztartások 50 euró értékben, míg az egyszemélyes háztartások 25 euró értékben részesültek alanyi jogon a juttatásból, amelyek szeptember végéig felhasználhatóak - írja a GD Consulting.

Michael Ludwig, Bécs város polgármesterének tájékoztatója szerint szeptember közepéig 611 ezer utalványt váltottak be, amely a kipostázott mennyiség kétharmada, s a számok egyértelműen a projekt sikerét mutatják. A lakosság pozitív fogadtatása hozzájárult ahhoz, hogy szeptember közepéig már 23 millió euró értékű pótlólagos forrás kerüljön a bécsi éttermekbe, kávéházakba, cukrászdákba, ezzel is segítve a járvány miatt extra nehéz helyzetbe került ágazatot – hangsúlyozta Walter Ruck a bécsi gazdasági kamara elnöke.

Bécsben mintegy 60 ezer ember dolgozik a vendéglátó szektorban, amely ágazat éves szinten normál körülmények között mintegy 1,4 milliárd euró hozzáadott értéket állít elő városi szinten.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk