hirdetés

Lekörözte a világot a Balaton sajtja

A nemzetközi zsűri második alkalommal ítélte oda a fődíjat a vászolyi sajtműhelynek.

hirdetés

Sokadik alkalommal hozott rangos elismerést a Vászolyi Sajtmanufaktúra sajtja, ezúttal egyenesen Franciarországból – írta a We love Balaton.

Vászolyi Sajtmanufaktúra
Vászolyi Sajtmanufaktúra

Aranyérmet kapott a Vászolyi Sajtmanufaktúra a „sajtok Bocuse D’Or”-jaként számontartott Mondial du Fromage versenyen. A francia és nemzetközi szakemberekből álló zsűri második alkalommal ítélte oda a fődíjat a vászolyi sajtműhelynek.

A nyertes Balaton sajt egy tehéntejből készült félkemény sajt, melyet az érlelés első két hetében naponta, két hónapos koráig két naponta, aztán hetente kétszer kézzel forgatják a sajtgurigákat az érlelőben és sós folyadékkal mossák a kérgét – olvasható a versenyről szóló közleményben.

A Mondial du Fromage versenyt kétévente rendezik meg. A Balaton sajt 2021-ben is aranyérmet nyert, 2015 óta összesen 4 alkalommal lett aranyérmes a Magyar Sajtmustrán, de volt már hasonló minősítése a frankfurti sajtversenyen is.

(forrás: We Love Balaton, sokszinuvidek.24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk