hirdetés

Lesz pénz fejlesztésre

(MTI) - A balatoni üdülőkörzetben megvalósuló turisztikai látványosságok és szolgáltatások fejlesztésére kiírt pályázaton 11 zalai nyertes összesen mintegy 2,6 milliárd forint uniós és állami támogatáshoz jutott - tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (NYDRFÜ) kedden az MTI-t.

hirdetés

Az Új Széchenyi Terv pályázatán elnyert összeg révén közel 3,9 milliárd forint értékű beruházások valósulnak meg.
A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. a Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztésére közel 300 millió forintot nyert, Balatongyörök önkormányzata pedig "élmény-sétány" kiépítésére kapott csaknem 200 millió forintot. A Balatoni Borkultúráért Alapítvány interaktív borászati és gasztronómiai múzeumi teret hoz létre az országos műemléki védettségű vonyarcvashegyi Helikon Tavernában 145 millió forintos támogatással.
A zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt. a családi wellness szolgáltatások fejlesztésére szánt 550 millió forintos beruházásához 220 milliós támogatást nyert el. Zalakaros önkormányzata termáltó és ökopart létesítésének 388 millió forintos munkálataihoz 280 millió forintos támogatáshoz jutott.
Hévíz önkormányzata az egregyi városrészben a borászathoz kötődő tematikus sétaút létrehozásához kapott 449 millió forintot. A Holnapocska Közhasznú Nonprofit Kft. Zalaszabaron öko-aktív turisztikai élményközpontot épít közel 94 millió forintból, amelyhez 89 milliós támogatás társul.
Balatongyörökön a Leventura Kft. épít kikötőt 462 millió forintból, amelyet 231 millió forintos támogatás segít. A Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány az alsópáhoki Kolping Hotel fürdőrészlegének és Gizella-házának 848 millió forintból megvalósuló fejlesztéséhez csaknem 259 millió forint támogatás társul.
Keszthely önkormányzata 347 millió forint forrást nyert a Balaton-parti sétányfejlesztés második ütemének megvalósítására. A Magyar Természetjáró Szövetség 93 millió forinthoz jutott az Országos Kékkör balatoni kiemelt üdülőkörzetet érintő nyomvonalának és attrakcióinak multifunkciós és szolgáltatási fejlesztésére - olvasható az NYDRFÜ közleményében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk