Mabeusz-tanulmányút épülő luxusszállodával

A Mabeusz (Magyar Beutaztatók Szövetsége) ismét tartalmas és informatív tanulmányutat szervezett tagjainak, a beutaztató irodáknak, akik ezúttal budapesti vonzerőkkel és szolgáltatásokkal ismerkedhettek.

Aranyossy Mihály, a Budapesti-Fővárosi Nagyboldogasszony-Főplébánia templom turisztikai vezetője részletesen bemutatta az előzményeivel együtt közel 2000 éves templomot, amelyet azért is érdemes lehet bevenni a Budapestre érkező turisták „táncrendjébe”, mert látogatása során átfogó képet kaphatunk a magyar történelemről a rómaiaktól kezdve a törökökön és Liszt Ferencen át napjainkig. Megannyi legenda köthető az épülethez, amely számos szempontból tekinthető kuriózumnak, sok híresség fordult meg benne a középkortól kezdődően és három szent ereklyéit is őrzik falai közt. Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából február 22-én ritkán látott arcát láthatjuk a Molnár C. Pál által festett szárnyasoltárnak, amelynek kapcsán a neves művész – akinek 5 munkája is található a templomban - leszármazottai is megszólalnak. A szervezők várják a regisztrációkat a programra. A szakember kiemelte, hogy plébániaközösségük idén ünnepli fennállásának 975. évfordulóját. Hozzátette azt is, hogy a látogatóforgalom és a hitélet minél jobb összeegyeztethetősége érdekében előzetes bejelentkezéseket várnak csoportokra, amelyeket szívesen fogadnak nyitvatartási idő előtt és után.

A Mabeusz szakmai eseményén bemutatkozott Budapest készülő luxusszállodája is, a W Budapest. Értékesítési igazgatója, Kele Annamária mondta el, mit lehet tudni a házról. A szakember, aki szeptember óta dolgozik a nyitáson, már több, mint egy évtizede van a Marriott kötelékében. Júliusra az értékesítési csapat már 7 fősre duzzad. Jelenleg 12-en munkálkodnak a nyitáson, az elkövetkező időszak intenzív toborzása eredményeként azonban közel 200 fős létszámmal igyekeznek megnyitni a hotelt. A W Hotels a W Budapest megnyitásával 2023-ban készül belépni a magyar piacra. Az Andrássy úton, amely az UNESCO világörökség része, közvetlenül az Állami Operaházzal szemben, a város legfényűzőbb bevásárlóutcáján található történelmi palota újra megnyitja kapuit, és a helyi történetmesélést eleveníti fel a brand merész luxusértelmezésével. A lenyűgöző Drechsler-palotában, amely korábban az Állami Balettintézetnek adott otthont, az új szálloda egyedülálló dizájnt, eklektikus gasztronómiát és a kozmopolita fővárosból merített társadalmi szellemet kínálja majd a Budapestre látogató turistáknak és a helyieknek egyaránt. A szálloda 151 elegáns vendégszobával és számos lakosztállyal rendelkezik majd, köztük egy Extreme WOW-val, ami a márka által az elnöki lakosztályra alkalmazott kifejezés. A ház étterme és bárja kedvelt helyszíne lehet majd a fővárosnak. A hotelban helyet kap egy jellegzetes W Lounge is, három tárgyaló- és rendezvényterem, köztük egy nagyobb rendezvényekre is alkalmas Great Room. A szálloda tervei között szerepel egy Away® Spa, egy FIT® fitneszterem és egy WET® medence is, melyek mind a hotel vendégeinek kényelmét szolgálják majd.



A Március 15. térről a hőfüggönyökkel téliesített, környezetbarát, elektronikus várbuszokkal jutottak át a tanulmányút másik helyszínére, az Operaházhoz a résztvevők. Kovács Tamás a 2017 óta működő Official Budapest Castle Bus ügyvezetője elmondta, hogy a Budavári Önkormányzat tavaly újabb öt évre megújította szerződésüket, ennek jegyében továbbfejlesztik 14-22 fős kapacitású kisbuszokból álló flottájukat. A tanulmányút napján érkezett meg 22. járművük. Az  új, alacsonyabb magasságú, egyedi prototípussal ráadásul olyan igényeket is ki tudnak elégíteni, amelyeket korábban nem. Arról is esett szó, hogy több partnerrel együtt keresik a nagyobb csoportok biztonságos helyét az utasok fel és leszállására a vári frekventált területek valamelyikén.



A tanulmányút résztvevői ezután bejárták a megújult Operaházat, és fontos szakmai információkhoz jutottak a későbbi munkájukhoz. Megtekintették az összes helyszínt a házban, amelyek MICE rendezvények (fogadások, vacsorák, exkluzív túrák) helyszínéül szolgálhatnak. Az Opera Cafét is üzemeltető Zsiday Csoport kizárólagosan nyújt catering szolgáltatásokat az Operában megrendezésre kerülő eseményeken. A társaság hamarosan átfogó anyagban, konkrét árakkal tájékoztatja a szövetséget szolgáltatásairól. A bejáráson a beutaztatók azt is megtudhatták, hogy hogyan tudnak foglalni egyéni és csoportos vendégek számára helyeket az Operaház garantált túráira, és miként lehet zárt csoportoknak foglalni.


Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala

Megvan az év legmenőbb kerékpáros útvonala 

Magyarország keleti részébe vezet az idei év kedvenc kerékpáros útvonala.
Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás

Hamarosan Európa Fesztivál - 20 éves az EU-s csatlakozás  

A Helló Európa! Fesztivál programjai a szabadság, az európaiság és a sokszínűség jegyében keltik életre Budapest ikonikus helyszíneit, köztereit és épületeit.
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?