hirdetés

Már Gianni is beköltözött a Belvárosi Piacra

Aki csak számít a hazai topgasztronómia területén – az szinte kivétel nélkül mind jelen van a korábban Hold utcai Vásárcsarnokként ismert, ma Belvárosi Piacként elhíresült bevásárló- és street food gasztronómiai helyen. November 30-tól Gianni Annoni étteremtulajdonos is csatlakozik az elit csapathoz a földszinti részen kialakított tágas sajtüzletével.

hirdetés

A szombati nagyszabású megnyitó alkalmával topszakácsok, gasztrobloggerek és újságírók népes jelenlétével kinyitott az elegáns, földszinti sajtüzlet, ahol, mint Gianni elmondta, kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók ezentúl, és ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete.

35 éve sajtmesterként tevékenykedik, így mindent tud a sajtokról Carlo Piccoli, akinek irányításával működik mostantól az olasz-magyar tejtermék manufaktúra. A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak.

„Az olasz sajtkultúra továbbítása, kellő ismerete a fő cél”, fogalmazott Gianni, aki nemcsak a lakosság, hanem a Horeca-szegmens felé is nyit friss túró, tejföl és sajttermékeinek széles választékával. Sajtlaboratóriumában olyan különleges finomságok is készülnek, mint a bivalysajt, vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, és a szarvasgombás lágy sajt. Tejfölének alapanyagát Nyíregyházáról szerzi be, meleg ricottája Budapesten felülmúlhatatlan.„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet”, állapította meg az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember, és sajtjait kóstolva ebben egy percig sem kételkedünk.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk