Már Gianni is beköltözött a Belvárosi Piacra

Aki csak számít a hazai topgasztronómia területén – az szinte kivétel nélkül mind jelen van a korábban Hold utcai Vásárcsarnokként ismert, ma Belvárosi Piacként elhíresült bevásárló- és street food gasztronómiai helyen. November 30-tól Gianni Annoni étteremtulajdonos is csatlakozik az elit csapathoz a földszinti részen kialakított tágas sajtüzletével.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szombati nagyszabású megnyitó alkalmával topszakácsok, gasztrobloggerek és újságírók népes jelenlétével kinyitott az elegáns, földszinti sajtüzlet, ahol, mint Gianni elmondta, kizárólag magyar tejből készült olasz termékek kaphatók ezentúl, és ez a Via Lattea magyarországi első referenciaüzlete.

35 éve sajtmesterként tevékenykedik, így mindent tud a sajtokról Carlo Piccoli, akinek irányításával működik mostantól az olasz-magyar tejtermék manufaktúra. A Nógrád megyei Szente község-beli Maszlik Családi Gazdaság szállította tejből készülnek azok az olasz ízvilágú finomságok – mozarellák, kemény és lágyabb sajtok, ricották, mascarponék -, amelyek ezentúl Gianni üzletében kaphatóak.

„Az olasz sajtkultúra továbbítása, kellő ismerete a fő cél”, fogalmazott Gianni, aki nemcsak a lakosság, hanem a Horeca-szegmens felé is nyit friss túró, tejföl és sajttermékeinek széles választékával. Sajtlaboratóriumában olyan különleges finomságok is készülnek, mint a bivalysajt, vagy a háromféle tejből (bivaly, kecske, tehén) készülő kemény sajtfélék, és a szarvasgombás lágy sajt. Tejfölének alapanyagát Nyíregyházáról szerzi be, meleg ricottája Budapesten felülmúlhatatlan.„Aki az olasz gasztronómiát szereti, rossz ember nem lehet”, állapította meg az immár sajtbizniszben is részt vállaló olasz gasztro-üzletember, és sajtjait kóstolva ebben egy percig sem kételkedünk.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.