hirdetés
hirdetés

Nagyobb büdzsé jut a kínai kommunikcióra

Az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) jelenlegi – az új magyar alelnök Horváth Gergely (az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese) által kidolgozott – „Think Europe!” szlogent viselő stratégiájának része, hogy az európai kontinens egységes márkaként szerepeljen a megcélzott négy tengerentúli küldőpiac (Kanada, az USA, Kína és Brazília) fogyasztóinak tudatában.

hirdetés

A nemzeti turisztikai szervezeteket tömörítő ETC célja Európa mint turisztikai desztináció népszerűsítése a tengerentúli piacokon.

Egy éves szünet után, május 22-én újra összeült az ETC kínai munkacsoportja (Operation Group China) az ETC brüsszeli vezérigazgatója, Eduardo Santander részvételével. A megbeszélésen a csoport megválasztotta új vezetőjét, valamint megkezdődött az idei évre tervezett programok és események előkészítése is. A csoportvezetői posztot mostantól két éven át a bolgár nagykövetség kereskedelmi tanácsosa, Neli Nanova tölti be.

Magyarországot az MT Zrt. pekingi képviseletvezetője Vértes Róbert képviseli. Pozitív fejlemény, hogy a csoport a korábbinál nagyobb büdzsével rendelkezik idén, illetve az is, hogy a marketingterv részleteit ezentúl Pekingben, a megbeszéléseken résztvevő tagok javaslata alapján dolgozzák ki. A munkacsoport „hagyományos” résztvevőihez (Németország, Svájc, Ausztria, Spanyolország, Belgium és Magyarország), olyan új országok is csatlakoztak, mint Bulgária, Izland, Málta és Finnország.

Kína természetesen az egyik kiemelt célpiaca az ETC által – az Európai Bizottság támogatásával – tavaly meghirdetett „Destination Europe 2020” elnevezésű projektnek, amelynek célja Európa imázsának erősítése és turisztikai célpontjainak népszerűsítése.

Ennek érdekében a teljes európai turizmuságazat bevonásával kívánják meghatározni Európa mint turisztikai desztináció hosszú távú stratégiáját, mely hatással lesz az európai márka kialakítására és mint egységes turisztikai piac promóciójára. A kínai munkacsoport tevékenységének közvetlen célja tovább növelni a földrész vonzerejét a kínai utazók körében. Az idei év kiemelt akciói között szerepel egy új közösségi portál létrehozása, workshop-ok szervezése a kínai szakma számára, valamint újfajta közös megjelenés a kiállításokon. A tagok a jövő héten újra találkoznak, ezúttal már a megszavazott akciók és programok részleteit dolgozzák ki.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk