hirdetés
hirdetés

Megszűnik a TAP Portugal budapesti járata

Április negyedikétől nem közlekedik a TAP Portugal légitársaság budapesti járata. Tizenegy év után szűnik meg az útvonal. 

hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk, a portugál nemzeti légitársaság privatizációjára 2015-ben került sor. A cég új tulajdonosa a brazil Azul légitársaságot is birtokló David Neeleman vezette befektetői konzorcium.

"A közelmúltban a vállalatvezetés úgy döntött, hogy a jövőben elsősorban a legnyereségesebb útvonalakra fókuszálnak, ezért megszüntetik a budapesti és a bukaresti járatokat" - tájékoztatta lapunkat Szolnok Péter, a TAP Portugalt a régióban képviselő CEAS Kft. sales managere. 

Emlékezetes, hogy a lisszaboni járat 11 évvel ezelőtt indult, az első időben a gép Prágán keresztül közlekedett Budapestre. Nem sokkal később önállóvá vált a budapesti járat, majd beindult a bukaresti, végül a belgrádi járat is. A szerbiai útvonalat tavalyelőtt megszüntették.

Ezentúl a magyarországi utasok a TAP napi két Bécs-Lisszabon járatával juthatnak el Portugáliába, de a prágai és varsói járat is megmarad.

Itt az új TAP - hát ez nekünk nem túl jó hír
Itt az új TAP - hát ez nekünk nem túl jó hír

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk