hirdetés

Megtartotta éves közgyűlését a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Eredményes és mozgalmas évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 26-án tartott Közgyűlésen. Az elnök beszámolt a 2015-ben történt eseményekről és elért eredményekről; a Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a 2015. év pénzügyi beszámolóját, melyet korábban a Felügyelő Bizottság 3 tagja is jóváhagyott.

hirdetés

Ismertetésre és elfogadásra került a 2016-os évi költségvetési és cselekvési terv is. Az MVI tevékenységében az alábbi aktuális problémák megoldására helyezi a továbbra is a hangsúlyt: oktatás, szakoktatás fejlesztése, - együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az NGM-mel -, a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus jogdíjak további csökkentésének ügye – az Artisjus Tarifa Munkacsoportban való folyamatos részvétellel – valamit az ifjúság részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása, ahogyan ez idén is történt, többek között a Szakma Sztár Verseny, a Gundel Nemzetközi Verseny és az SkillsHungary esetében. Az MVI fontosnak tartja az aktív közreműködést az „Élelmiszer Érték Fórum”-on az élelmiszerpazarlás csökkentési tervének kidolgozásában, valamint Magyarország gasztronómiájának népszerűsítését is, ezért is csatlakozott a „Gasztroélmények Éve” elnevezésű kampányhoz.

Az év további legfontosabb eseményei a következők lesznek:

  • szakmai konferencia szervezése a SIRHA-n (május 9.),
  • Gundel János emléktábla avatása (június),
  • Gasztrotúra szervezése Olaszországba a Coninvest céggel együttműködve (szept. 29-okt. 2.),
  • Gundel Károly - díjátadó gálaebéd (november 20.),
  • valamint a nagy sikerrel zajló kéthetenkénti éttermi gasztrotúra folyamatos szervezése budapesti, illetve vidéki helyszínekkel.

(forrás: Vendég & Hotel Online, Magyar Vendéglátók Ipartestülete)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk