hirdetés
hirdetés

Megvannak a városmarketing verseny győztesei

Március 7-én tartották a 2013. őszén kiírt III. Országos Városmarketing Verseny döntőjét Miskolcon, amely immár harmadszor került megrendezésre. 

hirdetés

Az ez évi versenykoncepció szerint először a városok vezetői kaptak felkérést, hogy fogalmazzanak meg konkrét szakmai feladatokat, melyek megoldásában szívesen veszik a felkészült fiatalok elemzését, ötleteit, javaslatait. A felhívásra 30 város jelezte együttműködési szándékát, melyek közül végül a legjobb 13 pályamunkához kapcsolódó város maradt versenyben.

A megfogalmazott feladatok széles körben felölelték a településmarketing területeit, például: turizmusfejlesztési lehetőségek feltárása, a helyi gazdaság fejlesztését támogató marketing program kidolgozása, a lokálpatriotizmus mérése és erősítése, egy eseményben, rendezvényben rejlő marketing lehetőségek, hatékony városkommunikáció, a város és a város turisztikai versenyképességi vizsgálata, kulturális alapú városfejlesztés, környezettudatosság.

Az idei verseny díjazottjai:

1. helyezett: ME-ZED, Miskolci Egyetem, Szikszó,

2. helyezett: Vaskakas2017, Széchenyi István Egyetem, Győr

3. helyezett: Puttonypajtások, Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, Tokaj

A Magyar Marketing Szövetség elnöke, Hinora Ferenc, a verseny zsűrijének elnökeként a következőket mondta: „A marketing nem csak a vállalkozások életében fontos, hanem a városokéban is. Ez egy olyan verseny, amely lehetőséget ad a jövő szakembereinek megmutatkozni, egyben lehetőséget ad arra, hogy a marketingkultúra kialakuljon a települések vezetésében, ezáltal meghonosuljon a marketing. A Szövetségnek fontos feladata, hogy lefedje a teljes marketing szakmát, és ezzel a versennyel egy olyan szférát tudunk elérni, ami különbözik a vállalatitól. Úgy gondolom, hogy a teljes verseny méltóképpen képviselte magát a marketing szakmát. Ezúton is köszönöm a zsűri többi tagjának, köztük: Berczi Klára, marketingvezető, MAPI Zrt., Dudás Tiborné, titkár, BOKIK, Maráczi Gábor stratégiai és marketingigazgató, Magyar Turizmus Zrt., Mráz Gergő lapmenedzser, Turizmus Trend, Kreatív, valamint Dr. Piskóti István, az MMSZ elnökségi tagja, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Marketing Intézete igazgatója, mint a verseny alapítójának munkáját.”

További információk, fotók a legutóbbi megmérettetésről a verseny honlapján: http://www.marketing-turizmus.hu/varosmarketing/

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk