hirdetés

MVI-állásfoglalás a tiltás elleni nyitással kapcsolatban

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) véleménye szerint a nagykanizsai vendéglátóhely kinyitása nem jogszerű és nem is támogatható. Pénteken megjelent, a szakma körében nagy visszhangot kiváltott hírünk alapján érkezett az Ipartestülettől a reagálás.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményükben azt írják, a vendéglátós kolléga elkeseredése emberileg érthető: a jelenlegi támogatások ebben a formában sajnos nem elegendőek a munkahelyek megtartására és a vendéglátó egységek fenntartására.

Ők is tudják, hogy a tulajdonosok kifogytak tartalékaikból, a bértámogatások - amelyek valamelyest segíthetnének - kifizetésével komoly gondok vannak, ezt szervezetük is tapasztalja - tagjaik 90 százaléka a novemberi bértámogatást még nem kapta meg.

Kihangsúlyozzák, az MVI folyamatosan dolgozik javaslatok megfogalmazásával, egyeztet az illetékesekkel, támogatási kéréseinket rendszeresen eljuttatják a döntéshozókhoz. Bíznak abban, hogy teljesítik azokat és mielőbbi mentőövet, további támogatásokat nyújtanak a szektornak.

Azonban szeretnének minden vendéglátásban érintett kollégát óva inteni attól, hogy elégedetlenségük kinyilvánítására csatlakozzanak a nagykanizsaihoz hasonló kezdeményezéshez.

 

(forrás: MVI / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye és hogyan fogja betartani a július 1-én hatályba lépő kormányrendeletet, miszerint attól kezdve tilos forgalomba hozni egyszer használatos műanyagokat valamint műanyagcsomagolást használni a vendéglátás teljes területén?

Kiadónk társoldalai