hirdetés
hirdetés

Négy csillagos pihenőhellyé fejlesztik a Sástói kempinget

Már állnak a falak a Mátrában, a Sástó partján, ahol a kempinget négy csillagos pihenőhellyé építik át - tudtuk meg Palik Tibortól, a gyöngyösi Élpak Zrt. vezérigazgatójától, a kemping tulajdonosától.

hirdetés

Még 1999-ben vásárolták meg a 2,7 hektárnyi területen elhelyezkedő létesítményt, amelyet néhány évig hagyományosan kempingként működtettek. De már akkor az volt az elképzelésük, hogy a pihenőhelyet felújítják, emellett a közeli egykori kőbánya szabad területén Bob-pályát létesítenek. Ez utóbbit meg is valósították és arra törekszenek, hogy egységes turisztikai központot alakítsanak ki. Ezzel a cég az élelmiszeripari gépek gyártása és a gyógy-, illetve ásványvizek palackozása mellett a Mátra idegenforgalmának fejlesztésébe is bekapcsolódott.

Palik Tíbor azt is elmondta, hogy a kemping felújítására 2009-ben nyújtottak be pályázatot támogatásért és 172 millió forint vissza nem térítendő pénzügyi segítséget kaptak a fél milliárd forintos beruházás megvalósítására. A projekt keretében a régi faházakat lebontják és helyükön összesen 21, XXI. századi összkomfortos üdülőházakat építenek. Emellett 27, közművesített kemping parcellát is létesítenek, amelyekhez vizes blokkok párosulnak, az autós lakókocsikkal érkező vendégek komfortját biztosítva.

A fejlesztés néhány újdonsággal is számol. Így például éttermet és büfét is nyitnak, amelyek a vendégeket szolgálják ki. Továbbá a pihenni vágyók szabadidejének hasznos eltöltésére wellness részleget is nyitnak. Így sóbarlangot, szaunát, jakudzit, gőzfürdőt alakítanak ki. A pályázati támogatás mellett az Élpak Zrt. saját anyagi erőforrásból a kemping területén még meglevő motel helyett korszerű turista szállót is építenek. A kivitelezési munkák 2011 áprilisában kezdődtek el és a fejlesztésnek a támogatott pályázati projekt része idén októberben fejeződik be. Az elképzelések szerint 2013 végére az új turista szálló is elkészül majd. Az építést, szerelést, három gyöngyösi vállalkozó végzi, akik ugyancsak pályázat alapján nyerték el a munkát.
A vezérigazgatótól azt is megtudtuk, hogy a négy csillagos kempinget és a már meglevő Bob-pályát hosszabb távon libegővel kötik majd össze.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk