Nobu-ízek a Qatar Airways járatain

Új menüt és borlapot kínál járatain a Qatar Airways.

Az ételsorok összeállításában három másik Michelin-csillagos séf mellett részt vett Nobu Matsuhisa japán sztárszakács. A világszerte 29 éttermet, köztük a budapesti Nobut jegyző szakember japán és dél-amerikai kulináris hagyományokat ötvöző fúziós fogásokat dolgozott ki az étlapra, melyeket a minap a budapesti Nobu étteremben a meghívottak meg is kóstolhattak. Ízelítőnek következzen ezek közül néhány: füstölt lazac taco, csirkenyárs perui fűszeres anticucho szósszal, rák tempura tekercs, tonhalnyárs szarvasgombás teriyaki szósszal és grillezett koktélparadicsommal. 

Schreiner Gábor, a Nobu Budapest executive séfje azt emelte ki az eseményen, hogy olyan fogások kerültek a légitársaság étlapjára, amelyeket az étteremben is rendelhetnek a vendégek, ugyanakkor a fedélzeti ételsor kompromisszummentesen elkészíthető. Hozzátette, hogy jövőre Dohában megnyílik az első Nobu étterem, a Four Seasons Hotelben.

A most bemutatott új étlapot négy nemzetközi hírű sztárséf állította össze. Nobu Matsuhisa mellett a francia konyha fogásait újragondoló brit Tom Aikens, a Közel-Kelet és a mediterrán térség ízeit közvetítő libanoni Ramzi Choueiri, valamint a hagyományt a modernséggel ötvöző indiai Vineet Bhatia adta nevét és tudását az menüsorhoz. A séfek munkájuk során arra is ügyeltek, hogy a magasban mások az ízek.

A borlapon szereplő italok harmonizálnak a fogásokkal. Egy globális légitársasághoz méltó módon a kínálatban egyebek mellett német, francia, olasz, spanyol új-zélandi és ausztrál borok is szerepelnek. A borok és pezsgők megfelelő színvonalú felszolgálása érdekében a Qatar Airways több mint 1700 munkavállalója végezte el a WSET alapfokú borismereti kurzusát, 280-an pedig a középfokot is teljesítették. A légitársaságnál azt tervezik, hogy az összes légiutaskísérővel elvégeztetik a tanfolyamot.

A Skytrax által immár kétszer is az Év légitársaságának választott Qatar Airways-t 1994-ben alapították Dohában. Az első években regionális szállítóként működő légitársaság 1997-ben kezdett intenzív globális terjeszkedésbe. Az 50%-ban a katari állam, 50%-ban pedig magánbefektetők tulajdonában levő cégből a világ egyik legdinamikusabban fejlődő légitársasága lett.

Fiatal flottája ma már 120 célállomásra repül, alkalmazottainak száma 20 000. Gépparkjában 111 repülőgép (Boeing, Airbus, Bombardier) található. A gépek átlag életkora 4 év, ezzel övék a világ egyik legfiatalabb flottája. További 250 gépre adtak le megrendelést.

A séfekről további információ az alábbi linkeken érhető el: Chef NobuChef Tom AikenChef RamziChef Vineet.


Forgalomkorlátozások vasárnap  a fővárosban

Forgalomkorlátozások vasárnap a fővárosban 

Vasárnap egy futóversenyt és az Élet Menete rendezvényt tartják Budapesten.
SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség

SIA Csoport: cél a karbonsemlegesség  

A Singapore Airlines (SIA) Csoport megállapodásokat írt alá a Fenntartható Repülési Üzemanyag (SAF) beszerzéséről.
Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná

Emirates éves riport: annál is sikeresebb, mint gondolná 

Megdöntötte saját rekordját az Emirates Group a 2024–2025-ös pénzügyi évben.
Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja

Mallorca a repülőjáratok korlátozását fontolgatja 

A korlátozás oka a húsvéti héten mért jelentős forgalomnövekedés.
Ismét robog a Jégmadár expressz

Ismét robog a Jégmadár expressz 

Május 18-tól ismét közlekedik a Jégmadár expresszvonat, amely közvetlen összeköttetést kínál Rákospalota-Újpestről a Velencei-tóhoz és a Balatonhoz.
WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés

WIZZ: Brassó-Budapest járatnövelés 

A repülőtér a Romániai Repülőterek Egyesülete által közölt januári statisztika szerint egy év alatt megduplázta utasainak számát.
Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér

Ünnepel a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 

Éppen hetvenöt évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitották meg az utazóközönség előtt Budapest nemzetközi repülőterét, Magyarország kapuját.
Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában

Dubaj dübörög, és helyet kér magának a nyári desztinációk sorában 

Dubajról leginkább a téli napsütés, a tavaszi luxuspihenés vagy az őszi tökéletes kikapcsolódás jut eszünkbe – de ez hamarosan megváltozhat.
Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme

Budapest Airport vállalás – indul a zajvédelmi program következő üteme 

A Budapest Airport (BA) ezt a speciális programot az érintett kerületek és települések polgármestereivel konzultálva alakította ki.
IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom

IATA-jelentés: nőtt a globális utasforgalom  

Az április 30-án megjelent sajtóközlemény 2025. márciusi globális légiutasforgalom adatait ismerteti.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.