„Önök nélkül nem tud az MTÜ dolgozni”

Mint azt a délelőtt háziasszonya, a televíziós Alföldi Eszter megállapította: „a szezon, a főszezon és a szakadó eső ellenére” szép számmal gyűlt össze a szakma az MTÜ új programsorozatának első alkalmából a budapesti Larus Rendezvényközpontban, hétfőn.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha valaki esetleg lemaradt róla, a programsorozat célja, hogy az MTÜ „Értékesítésért Felelős Igazgatósága külpiaci B2B tevékenységéről tájékoztassa szakmai partnereit, áttekintést adjon az értékesítést segítő trendekről, illetve informálja a szakmai érdeklődőket azokról a rendezvényekről, amelyekhez a partnerek csatlakozni tudnak.”

A szép számmal megjelent szakmai közönséget Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szólította meg a címben olvasható szavakkal köszöntőjében. Vagyis, mint azt magyarázatként kiegészítette, az Ügynökség a szakmával együtt gondolkodva, a nemzetközi trendeket közösen elemezve szeretné elérni a tavaly meghirdetett, Nemzeti Turizmus Stratégiában (NTS) célul kitűzött 50 milliós vendégéjszaka-számot. „Minden évben az előző év rekordját döntjük meg, ez idén is így lesz” — mondta. Hozzátette, hogy szinte minden küldőpiacunkról növekedés tapasztalható. Szerinte Magyarország biztonságos volta miatt további növekedés várható.

„Az NTS egy ajánlás, amihez a piaci szereplők a gazdasági tevékenységüket igazítják” — mondta Princzinger Péter, az Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) elnöke. Hozzátette: „Az NTS-t nem a kormány fogja megvalósítani, nem ez a dolga, de irányt mutat, forrásokat biztosít, megteremti a jogi környezetet.” A cél, hogy minél több magasabb költésű vendég minél magasabb szintű szolgáltatást kapjon — foglalta össze. Úgy látja, hogy a kereslet végtelen. A kereslet ösztönzését segíti a nemrég útjára indított budapesti marketingkampány, a Spice of Europe. Az új országmárkával a turizmus szeptember végi világnapján rukkol majd elő az MTÜ — tudtuk meg Guller Zoltántól.

Máté Kristóf, az MTÜ Értékesítésért Felelős Igazgatóságának vezetője szólt a külképviseleti hálózat átalakításáról, az elsődleges és másodlagos küldőpiacokról. Elsődlegesek egyebek mellett az USA, Kanada, Kína, Ausztria, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Spanyolország, Szlovákia, míg másodlagos Ausztrália, Izrael, Japán, Törökország, Belgium, Dánia, Dél-Korea, Finnország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Norvégia, Románia, Svájc, Svédország, Szerbia, Ukrajna. A kapcsolatot a küldőpiacokkal itthonról, vagy a helyszínen a külképviselők, új megnevezésük szerint nemzetközi országspecialisták tartják. Egy részük, különösen európai piacok esetében, budapesti székhellyel dolgozik, de munkaideje 40 százalékát az adott országban tölti — mondta el Máté Kristóf. Szintén szólt a vásári megjelenésekről, melyeken az Ügynökség által korábban meghirdetett, kiemelt partneri minősítési rendszerhez július végéig csatlakozók a vásári részvételből komoly kedvezményt kapnak, valamint pályázhatnak a study tour alap idén még elkölthető bruttó 20 millió forintjára.

 A programsorozat folytatódik - ígérték a házigazdák. És nem marad el idén sem a Turizmus Summit: október 16!


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.