hirdetés
hirdetés

Projektzárás és tisztújítás Balatonfüreden

Az elmúlt két évben végzett munkáról adott tájékoztatást a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület (TDMSZ) vezetősége csütörtökön a tagság és a nyilvánosság előtt projektzáró fórumon.

hirdetés

Mint Rádóczy Andrea elnök elmondta, 2010. február 19-én írták alá annak a szervezet- és tevékenység fejlesztő projektnek a támogatási szerződését, aminek megvalósításához 52 millió forint segítséget kaptak az uniós forrásokból. A pénzt önerőként további 9,5 millió forinttal egészítették ki.

A hónap végén záruló projekt fontos eleme volt a szervezet- és humánerőforrás fejlesztés, aminek keretében kialakították a TDM munkaszervezetét, a tagság számára külföldi és belföldi tanulmányutakat, nyelvi képzést szerveztek, külföldi, illetve külföldi térségeket ismerő szakembereket hívtak meg a "legjobb gyakorlatok" átadására.

Az eszközbeszerzés keretében információs táblarendszert készítettek, korszerűsítették a Tourinform irodát és a kapcsolódó háttérirodát, megnyitották turisztikai látogatóközpontjukat.
A marketingkommunikációs tevékenység fejlesztésnek részeként többek között kiállítási installációkat vásároltak, kiadványokat készítettek, óriásplakát kampányokat indítottak, TV spotot készíttettek, sugároztattak, külföldi és hazai vásárokon vettek részt

A fentieken túl a tevékenységet megalapozó tanulmányt és dokumentumokat készítettek. Így köztük megalkották a versenyképességi stratégiát, a hálózatfejlesztési és partnerségi programot, az arculattervet és az arculati kézikönyvet, kidolgozták a TDM szervezet szolgálat-fejlesztési cselekvési tervét, továbbfejlesztették a Balatonfüred Kártyát.

Rádóczy Andrea a projekt megvalósításának eredményeként értékelte azt is, hogy az egyesület taglétszáma 97-ről 162-re emelkedett.

Rendkívül hasznosnak és eredményesnek értékelte a szervezet tevékenységét a város polgármester, dr. Bóka István országgyűlési képviselő, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. A Balaton eladásához összefogás kell. A turisztikai szereplők helyi és térségi összefogása nélkül nem számíthatunk igazi eredményekre. A szolgáltatásokat együtt lehet igazán népszerűsíteni.
Annak a reményének adott hangot, hogy a TDM szervezet indulás előtt lévő második projektje is hasonlóan sikeres lesz.

A projektzáró után tartották az egyesület tisztújító közgyűlését, ahol megköszönték a posztjáról leköszönő Rádóczy Andrea eddigi munkáját.

Az ötfős új elnökség vezetőjévé Vászolyi Ágnest választották, aki reszortként a kulturális szekció vezetését is megkapta. A többi alelnök közül a sportszekció felelőse Böröcz István, a szállodaié Forsthoffer Ágnes, a magánszállásoké Brunnerné M. Veronika, a vendéglátásé, borászaté Koczor Kálmán lett.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk