hirdetés
hirdetés

Rengetegen jelentkeztek a Sólyomhoz

Végéhez közeledik a Sólyom légitársaság első Budapestre várt gépének felkészítése, a járművet a tervek szerint két hét múlva fogadják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - mondta el a 180 percben a légitársaság vezérigazgatója.

hirdetés

Minden terv szerint halad, eddig sikerült az összes ígéretet beváltani – mondta a 180 percben cége működéséről Vágó József, a Sólyom Airways vezérigazgatója, aki annak kapcsán nyilatkozott, hogy a megkezdték leendő dolgozóik toborzását, írja a hirado.hu.

Az új légitársasághoz rengetegen jelentkeztek, első nap több mint háromszázan keresték meg őket, és gyakorlatilag valamennyi munkakörre érkezett már pályázat – légi utaskísérők, pilóták jelentkeztek a legtöbben – tette hozzá a vezérigazgató. Vágó József azt is elmondta, az eredeti terv alapján a felvételi időszak augusztus 15-ig tart, de az utóbbi két nap változásai miatt szinte biztos benne, hogy folyamatossá kell tenni a jelentkezés lehetőségét. Úgy számolnak, hogy idén már hétszáz és ezer között lesz dolgozóik száma.

A Sólyom Airways közlekedési vonalairól a vezérigazgató elmondta, útvonalhálózatuk azért indul huszonkét célállomással, mert hat repülőgépükkel így képesek arra, hogy utasaiknak átszálló szolgáltatást kínáljanak. Az első hat főváros lesz a központi célállomásuk Európában: London, Párizs, Amszterdam, Frankfurt, Stockholm és Róma. Ezeket azért választották, mert az átszálló utasok nagy része ezekre a helyekre utazott Budapesten keresztül.

Az év hátralévő részében a kezdeti haton túl további gépeket szándékoznak még behozni. A 2017-ig tartó első szakaszban összesen ötven egységből álló flottát szeretnének építeni. A következő körben lízingelni tervezett repülőknél a szerződés aláírásának az előkészítése folyamatban van. Ezzel huszonkettő helyett már harmincegy célállomást tudnak repülni, viszonylag nagy sűrűséggel. A nagy európai fővárosokba tudnak reggeli és esti járatot indítani., ami például azt jelenti, hogy egy külföldi üzleti tárgyalásról még aznap haza tud térni az utas.

Vágó József azt is közölte, szeretnének több olyan egykori szovjet tagköztársaságba is közlekedni, ahová jelenleg nincs járat. Erről konkrétumot egyelőre nem kívánt mondani, de hangsúlyozta, nagyon széles palettáról kínálnak termékeket az utazóknak. A jegyértékesítés augusztusban indul, a cég az első repülőgépét augusztus 18-án, vasárnap tervezi fogadni a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es terminálján. A gép felkészítése jól halad, napokon belül kezdik az utolsó fázist, a repülő átfestését.

Arra a kérdésre, hogy a cégbe fektető arab finanszírozók adtak-e határidőt a nyereségesség elérésére, a vezérigazgató azt mondta, üzleti tervük szerint 2014-et már profittal zárják. Hozzátette: a cég fejlesztését nem időpontokhoz kötötték, hanem teljesítményhez. Ha a Sólyom Airways elér egy bizonyos méretű utasforgalmat, illetve egy bizonyos gazdaságossági mutatót, akkor a cég automatikusan bővítheti a tevékenyégét.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
"Úgy számolnak, hogy idén már hétszáz és ezer között lesz dolgozóik száma."
Könyörgöm 6 fonnyadt géphez mi a fenének kell 700-1000 dolgozó! Ők fognak ülni a gépeken?
6 gép nem képes kitermelni ekkora bérköltséget és akkor még nem beszéltünk, az egyéb üzemeltetési költségekről?
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk