hirdetés

Saját sört készített Hollókő

A Hollókői Világos erős sör, 6 százalék alkoholtartalmú.

hirdetés

Az UNESCO Világörökség Bizottsága 1987-ben vette fel Hollókőt, a Nógrád megyei palóc falut a világörökségi listára. A festői környezetben elterülő picinyke település ma is őrzi a  17-18. században kialakított hagyományos településformáját, a tradicionális építészet, ezáltal a 20. századot megelőző falusi élet páratlan példája - írja a Sokszínű Vidék.

Mint Szabó Csaba hollókői polgármester Facebookon közzétett bejegyzéseiből a lap megtudta, legutóbb 2021-ben, az adventi időszakban látogatott el a hollókői önkormányzat delegációja Torockóra, s ha már arrafelé kirándultak, “bekukkantottak” egy ünnepi köszöntésre a csíkszentsimoni Csíki Sör Manufaktúrába, ahol megszületett a világörökségi sör főzésének gondolata.

Facebook/Holló Csaba
Facebook/Holló Csaba


"A Csíki Sörözőben főztük egy hónapja, mától fogyasztható a Hollókői Világos" - írta a polgármester a közösségi oldalon.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk