hirdetés
hirdetés

Tiszakécskén lesz a veterán kerékpárok világtalálkozója

Tiszakécske ad otthont 2014. június 25-29. között a 34. Történelmi Kerékpárok Világtalálkozójának és Versenyének, melynek megrendezésére minden országnak legalább 10 évet kell várnia. Az idei világtalálkozóra 18 országból mintegy 150 külföldi, továbbá számos magyarországi versenyző jelentkezett. 

hirdetés

A Nemzetközi Veterán Kerékpár Szövetség (IVCA, www.ivca-online.org) és a Történelmi Kerékpárok Világtalálkozója és Versenye több évtizedes múltra tekint vissza. A szervezetet a kerékpár és a kerékpározás hagyományainak megőrzése, valamint a kerékpározás élményének megőrzése érdekében hozták létre 1986. május 26-án Lincolnban (Nagy-Britannia), a helyi Veterán Kerékpáros Klub, valamint különböző országok veterán kerékpárokat gyűjtő magánszemélyei és múzeumai közreműködésével.

Az elmúlt évtizedek alatt számos, nagy kerékpáros hagyományokkal rendelkező országban rendezték már meg a világtalálkozót, melynek tavaly Csehországban Veselí nad Moravou település adott otthont.

A rendezvény alatt több futam is indul, az érdeklődők a város utcáin szabadon figyelemmel kísérhetik a veterán kerékpárokon versenyzőket. A záró napon kosztümös felvonulással búcsúznak majd a résztvevők az érdeklődőktől, és várostól.

A világtalálkozó ideje alatt szintén Tiszakécskén rendezik meg a VIII. Országos Dongó Találkozót (motoros, dörzshajtású kerékpár), amely tovább színesíti a rendezvény széles palettáját.

A rendezvényt Kovács Ernő, Tiszakécske Város polgármestere és Alain Cuvier, az IVCA elnöke nyitja meg.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk