hirdetés
hirdetés

Tovább szűkül a charterpiac?

Habár a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalban (MKEH) még javában tart a vagyoni biztosíték-igazolások feldolgozása, végleges adatok 2014 januárjában várhatók, a Világgazdaságban már most megjelent írás a témában.

hirdetés

A mintegy 1200 regisztrált hazai utazási iroda közül eddig mindössze 12 vállalkozott charteres utazásszervezésre, az általuk 2014-re igazolt kaució mértéke pedig alig haladja meg a 6 milliárd forintot az MKEH november 22-i nyilvántartása szerint. A lap szerint szinte biztos, hogy a 2013-as szintet nem éri el a piac, amikor 24 cég charterezett 9 milliárd forintos kaucióval. Ennek egyik fő oka a tavaly 1,2 milliárd forintos kaucióval rendelkező (második legnagyobb) Best Reisen kiesése.

A charterező cégeknek a magasabb kockázat nyomán 20 százalék a kaució, de minimum 20 millió forint. A lista első három helyének sorrendjében nem történt jelentős változás. Az eddigi adatok szerint most is a Neckermann tette le a legtöbb kauciót, 2,3 milliárd forintot. Az IBUSZ a második 1 milliárd 50 millió forinttal (2013-ban ötödikek voltak 800 millió forinttal), a harmadik pedig a Kartago Tours maradt kereken 1 milliárd forintos letéttel. Nem változtatott 880 millió forintos biztosítékán a Green Travel. Szintén marad a charterpiacon az Anubis, a Budavár Tours és az Apollon. Még beleszólhat a sorrendbe az Unitravel is, amely már meghirdette 2014-es útjait.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk