hirdetés
hirdetés

Van Gogh és Picasso a Marcipániában

Eger belvárosában a Marcipániába vezetett a legutóbbi "Egri séta egrieknek" sorozat részvevőinek az útja. Ezúttal az alkotó, Kopcsik Lajos Oscar-díjas mestercukrász mutatta be a kiállítást.

hirdetés

A Minaret közvetlen szomszédságában levő Harangöntő-ház udvarán kezdődött a séta, ott mesélt Kopcsik Lajos a 2005-ben nyílt kiállítóhelyről. A mester és segítői három év alatt készítették el a bemutatásra szánt tárgyakat. Ezt követően Kopcsik Lajos újabb három évig dolgozott, mire a nagyközönség is láthatta a Barokk szobát, amely az Oscar-díjas cukrász egyik kedvence. Ennek érdekessége, hogy itt a parkettától a csillárig minden cukormasszából készült. Egyébként több olyan alkotás is található a bemutatott 120 – 130 között, amely az alkotó szívéhez közel áll, különösen a zenével vagy képzőművészettel foglalkozók, mert ezt a két művészeti ágat nagyon kedveli. A Marcipániában található Van Gogh- és a Picasso-képek is cukorból készültek.

A résztvevők azt is megtudhatták, hogy évente 36 ezer látogató keresi fel a Kopcsik Marcipániát, amely nemcsak az egrieknek, hanem a hevesi megyeszékhelyre látogató turistáknak is az egyik célpontja. 

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk