hirdetés

Zalára kitették a "Telt ház" táblát

(MTI) - Telt házzal üzemelnek az év utolsó napjaiban a szállodák, wellness hotelek a Zala megyei fürdővárosokban, a szálláshelyek közel kilencven százalékát belföldi vendégek foglalták le - mondták el a szállodavezetők az MTI megkeresésére csütörtökön.

hirdetés

Telt házra számítanak Hévízen, a Hotel Spa-ban is; a foglalások szerint a vendégek 70 százaléka magyar, de orosz és német turisták is érkeznek - közölte Fodor Edit szállodavezető. A négycsillagos szálloda karácsonykor is teltházzal üzemelt, de akkor lényegesen több volt az osztrák és a német vendég.
A szállodavezető hozzáfűzte, hogy az elmúlt évhez képest az idén nőtt az 54 szobás hotel vendégforgalma, év végéig a szálloda nettó árbevétele várhatóan meghaladja 300 millió forintot.
Galambos Péter, a 300 szobás zalakarosi Hotel Karos Spa értékesítési vezetője arról számolt be, hogy a szálláshelyeket már december elején lefoglalták az év utolsó napjaira. A vendégek 15 százaléka külföldről érkezik, míg tavaly szilveszterkor a külföldiek aránya meghaladta a 20 százalékot, idén viszont inkább a belföldi piacon sikerült a szálláshelyeket értékesíteni - mondta.
A Hotel Karos Spa-ban az elmúlt évekhez képest az idén mintegy 8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, és folyamatosan nő a külföldiek aránya. Éves átlagban a vendégek 30 százaléka külföldi, míg a korábbi években 20 körül alakult ez az arány.
Zalakaroson, az Art Hotelben a szálláshelyek 70 százalékát foglalták le, karácsonykor pedig 50-60 százalékos telítettséggel működött a szálloda - ismertette Tóth Zoltán igazgató. A vendégek 95 százaléka magyar, a szobákat 2-3 éjszakára foglalták le.
Az igazgató tájékoztatása szerint az idén a tavalyi évhez hasonlóan 100 millió forint körüli árbevételre számít az Art Hotel.
Az AquaTherm Hotelben karácsonykor a szálláshelyek egyharmadát foglalták le, az év utolsó napjaiban viszont megtelnek a szobák magyar vendégekkel - közölte Ledneczki Mária, a másik zalakarosi szálloda igazgatója.
Beszélt arról is, hogy 60 millió forint árbevétel mellett az idén valószínűleg veszteséggel zárja az évet a szálloda. Az első félévben kevesebb vendég kereste fel a hotelt, csak az év második felében a - SZÉP Kártya beindulása után - nőtt meg ismét a forgalom.
Ledneczki Mária beszámolt arról is, hogy a zalakarosi hotel vendégei a szilvesztert a 300 méterre található élményfürdőben tölthetik majd. A szervezett éjszakai élményfürdős programok már pénteken este elkezdődnek.
A szállodák a szilveszteri programokkal elsősorban a 45-55 éves korosztályt célozzák meg - közölte az egyik szállodavezető. Gálavacsorával, különleges fogásokkal, italszigetekkel készülnek az év utolsó napjára. Sztárvendégek lépnek fel, zenés, táncos produkciókat mutatnak be, mikromágusok varázsolnak az asztaloknál. Dunántúli zenekarok húzzák majd a talpalávalót, az éjfél után pedig pezsgős koccintás, tűzijáték, büfé, tombola lesz a program. (MTI)

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Partnerünk