hirdetés

Zsolnay étkészlet darabjait lopkodták a New York Kávéház konyhájáról, a neten árulták

A volt dolgozó, akit budapesti lakásán fogtak el a nyomozók, a Marketplace-n árulta az értékes porcelánokat.

hirdetés

A rendőrség oldalán kedden számoltak be arról, hogy a VII. Kerületi Rendőrkapitányságon tett feljelentést 2023. szeptember 18-án egy fővárosi étterem alkalmazottja, mert körülbelül egy év alatt sok, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből, írja a 24.hu portál a Bors cikke alapján.

A feljelentés szerint a munkatársaknak feltűnt, hogy egy közösségi oldal eladási felületén éppen olyan, nagy értékű tárgyakat kínál értékesítésre az étterem egy korábbi dolgozója, mint amilyenek az étteremből eltűntek.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu
 

A nyomozók a begyűjtött adatok alapján kutatást tartottak a volt alkalmazott, és annak – akkor még az étteremben dolgozó – egyik rokona VIII. kerületi lakásán, ahol sok konyhai porcelán- és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint.

K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságon, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el.

A Bors megjegyzi, hogy a New York Kávéház séfje Wolf András, a TV2-n futó Séfek Séfe című műsor egyik zsűrije. Wolf a lapnak nem kívánt nyilatkozni a történtekkel kapcsolatban.

(forrás: police.hu / BorsOnline / 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk