A BGE hallgatói pályázaton jelentkezhettek a szakmai kihívást jelentő munkára. A jelentkezők közül 12, főként másod- és harmadéves hallgatót választott ki a Bocuse d’Or felszolgálók irányításáért felelős munkatársa tavaly év végén, hogy pincérként vegyenek részt a verseny május 10-11-én Budapesten megrendezett európai döntőjén. A döntőt lezáró közel ezer fős gálavacsorán további 25 BGE KVIK-es hallgató vesz részt, akik közül van, aki felszolgál, míg mások a konyhán a legnevesebb hazai éttermek – az Arany Kaviár, az Onyx, a Kistücsök és a Bock Bisztró – séfjeinek keze alá dolgozhatnak majd.
„A Bocuse d’Oron való részvétel nagyon értékes szakmai tapasztalatot jelent a BGE hallgatói számára, hiszen Európa legnevesebb séfjeinek munkáját segíthetik, és átélhetik, milyen kihívást jelent a feszült versenyhelyzetben való helytállás. Mindez hasonló ahhoz, amivel egy étterem konyháján nap, mint nap szembesülnek majd későbbi munkájuk során. Ennek megtapasztalása mellett hallgatóink rálátást nyerhetnek a világ legjobb séfjeinek munkájára és a fine dining világára, ami meghatározó élmény lehet későbbi karrierjük szempontjából.” – mondta el Dr. Lugasi Andrea, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti Tanszékének vezetője.
A Bocuse d’Or európai döntőjén résztvevő BGE-s hallgatók az eseményre való felkészülés során 4-5 alkalommal vettek részt előkészítő tréningen, melynek többször is a Vendéglátás Intézeti Tanszék biztosított helyet gyakorló éttermében.
Forrás: Vendég & Hotel Online