A skóciai születésű séf azt a Rachael Rayt előzte meg, aki az elmúlt egy évben (2011 és 2012 júniusa között) 25 millió dollárt keresett televíziós műsorai, magazinjai és szakácskönyvei révén.
A harmadik helyen "Hollywood szakácsa", az osztrák származású Wolfgang Puck szerepel. A híres szakács elsősorban 20 étterme sikerének köszönhette azt a 20 millió dollárt, amellyel a Forbes szerint egy év alatt gazdagodott.
A tekintélyes pénzügyi magazin a mesterszakácsok globális kereseteiről ad számot, a lista összeállításánál alapvető szempont volt, hogy a séfek befolyásos szereplői legyenek az amerikai gasztronómiai világnak. Puck például már hosszú ideje Kaliforniába tette át székhelyét hazájából.
"Mindannyian nagyon sokrétűek" - mondta Dorothy Pomerantz, a magazin munkatársa. "Senki sincs köztük, aki kizárólag éttermeire támaszkodna. A tévé óriási szerepet játszik abban, hogy felkerüljenek a listára, mert ugyanannyi pénzt hoz nekik, mint amennyi éttermeikből származik" - magyarázta, hozzátéve, hogy a szakácskönyvek és egyéb "portékák" szintén növelik a séfek bevételeit.
A Forbes összesítésének élmezőnyét Paula Deen, az amerikai Dél képviselője (17 millió dollár), illetve Mario Batali (13 millió dollár) teszi teljessé a negyedik, illetve az ötödik helyen. Deent sokat bírálták vajban gazdag receptjei miatt, majd azért is, hogy később - miután 2-es típusú cukorbajt állapítottak meg nála - egy gyógyszercég arca lett. Batali több mint egy tucat étterem társtulajdonosa, egyike a The Chew című tévéshow csillagainak.
A gasztronómia világának azonban nemcsak séfek, hanem éttermek is befolyásos szereplői Amerikában. Bob Chinn Grab House nevű étterme az Illionois állambeli Wheelingben például 24 millió dollárt könyvelhetett el az elmúlt egy esztendőben. Ezzel ez a legtöbb bevételt hozó étterem az Egyesült Államokban. Második helyre került a The Grill on Main (Massachusetts állam, Edgartown), harmadik a Sparks Steak House New York Cityben 23,5, valamint 23 millió dollárral. (MTI)
Akármi is történhet: Ramsay az élen
(MTI/Reuters) - Világszerte 24 étterme és összesen 11 Michelin-csillaga van, számos szakácskönyvet írt, tévéműsorokat vállal és most már az Egyesült Államok legjobban kereső szakácsa is a brit Gordon Ramsay, akinek keresetét 38 millió dollárra taksálta vadonatúj listáján a Forbes pénzügyi magazin.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.