Oostenbrugge svájci éve alatt ismerkedett meg, és lett a fine dining gasztronómiai koncepció odaadó híve. Ami nem csoda, hiszen olyan elit helyeken fordult meg, mint a Hotel Olden, a Grand Hotel Bellevue és a Grand Hotel Park.
HÚZÓS TANULÓÉVEK UTÁN KŐKEMÉNY MUNKAVÁLLALÁS
A klasszikus értelemben vett intenzív tanulás kemény munkát jelentett: kora reggeltől kési estig a hét minden napján, emlékezik vissza a holland sztárszakács. A kemény munka hamar kifizetődött: Svájcot hátrahagyva, Amszterdamban előbb az Envy étterem séfje lett, majd a De L’Europe Hotel éttermének főszakácsi pozícióját töltötte be, amely Hollandia legelismertebb fine dining étterme volt már az idő tájt.
A KLASSZIKUS FRANCIA KONYHA MINDENEKFELETT
A helyszín tökéletes Oostenbrugge számára: kedvére használhatja megszerzett tudását a változatos francia konyha műremekei elkészítéséhez. A napjainkban divatos rusztikus és vegetáriánus ételek ellenére a Bord’Eau étterem továbbra is a klasszikus francia konyha hívének és elkötelezett képviselőjének számít.
A SIKER TITKA A SOK PRÓBÁLKOZÁS
Konyháján napokba telik egy tökéletes mártás megalkotása, míg komplett fogásoknál ez hónapok munkáját is jelentheti, de Oostenbrugge szerencsére megengedheti magának ezt a luxust. Rengeteg próbálkozás és tesztelés eredménye az étterem mindig hibátlan és exkluzív menüsora.
CSILLAGGAL JUTALMAZTÁK
A Bord’Eau étterem 2013-ban szerezte meg első Michellin-csillagát, míg a másodikat 2014-ben ítélték oda a szigorú bírák. Szintén 2014-ben választotta az étterem vezetőjét a Gault Millau az Év séfjének. Jellegzetes, kimondottan a holland főszakácsot jellemző fogásai: Kaluga kaviár osztrigafagylalttal vagy a steak Rossini módra gumós zellerrel.
Forrás: Hangar–7 Ikarus Étterem, Salzburg