Egy teljes hotel gasztronómiája a nyakán

Richard van Oostenbrugge az amszterdami De L’Europe Hotelben nemcsak a konyháért felelős, hanem ezenkívül irányítja a szálloda éttermeit, lounge bárjait, privát étkezőhelyiségeit, és ő felügyeli a 24 órás szobaszerviz-szolgáltatást is, gondosan ügyelve arra, hogy minden szekció kellő figyelmet kapjon.

Oostenbrugge svájci éve alatt ismerkedett meg, és lett a fine dining gasztronómiai koncepció odaadó híve. Ami nem csoda, hiszen olyan elit helyeken fordult meg, mint a Hotel Olden, a Grand Hotel Bellevue és a Grand Hotel Park.

HÚZÓS TANULÓÉVEK UTÁN KŐKEMÉNY MUNKAVÁLLALÁS

A klasszikus értelemben vett intenzív tanulás kemény munkát jelentett: kora reggeltől kési estig a hét minden napján, emlékezik vissza a holland sztárszakács. A kemény munka hamar kifizetődött: Svájcot hátrahagyva, Amszterdamban előbb az Envy étterem séfje lett, majd a De L’Europe Hotel éttermének főszakácsi pozícióját töltötte be, amely Hollandia legelismertebb fine dining étterme volt már az idő tájt.

A KLASSZIKUS FRANCIA KONYHA MINDENEKFELETT

A helyszín tökéletes Oostenbrugge számára: kedvére használhatja megszerzett tudását a változatos francia konyha műremekei elkészítéséhez. A napjainkban divatos rusztikus és vegetáriánus ételek ellenére a Bord’Eau étterem továbbra is a klasszikus francia konyha hívének és elkötelezett képviselőjének számít.

A SIKER TITKA A SOK PRÓBÁLKOZÁS

Konyháján napokba telik egy tökéletes mártás megalkotása, míg komplett fogásoknál ez hónapok munkáját is jelentheti, de Oostenbrugge szerencsére megengedheti magának ezt a luxust. Rengeteg próbálkozás és tesztelés eredménye az étterem mindig hibátlan és exkluzív menüsora.

CSILLAGGAL JUTALMAZTÁK

A Bord’Eau étterem 2013-ban szerezte meg első Michellin-csillagát, míg a másodikat 2014-ben ítélték oda a szigorú bírák. Szintén 2014-ben választotta az étterem vezetőjét a Gault Millau az Év séfjének. Jellegzetes, kimondottan a holland főszakácsot jellemző fogásai: Kaluga kaviár osztrigafagylalttal vagy a steak Rossini módra gumós zellerrel.

Forrás: Hangar–7 Ikarus Étterem, Salzburg


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.