Különleges kávézásra invitát október 17-én délután az 57 Restaurant. Minden budapestit meghívtak egy csésze forró kávéra csütörtökön délután. A fekete élénkítőt az étterem adta, a résztvevőknek csak saját, kedvenc bögréjüket kellett magukkal hozniuk, amelybe amerikai kávét töltöttek. Kevesen tudják, de az amerikai kávé tartalmazza a legtöbb koffeint, a legkevesebb pedig a mostanság népszerűnek számító ristrettóban van. Az eseménnyel a kávézást népszerűsítették.
„Egy hatalmas együttkávézással szeretnénk magát a kávéfogyasztást népszerűsíteni. Ez az esemény is része a Be positive – Légy pozitív kampányunknak. Mi mindig pozitívan gondolkodunk és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy kizökkentsük vendégeinket a mindennapi mókuskerékből, kiszínezzük a hétköznapokat. Ezért is rendezünk ilyen rendhagyó, izgalmas közösségi eseményeket és ezért írtunk ki egy extravagáns pályázatot is, ahova kávéból készült alkotásokat várunk”– emelte ki Szabó Zoltán, az étterem vezetője.
A művészeti pályázat beadási határideje október 31-én jár le. Aki nem csak az illatát és az ízét élvezi a fekete élénkítőnek, annak még nyitott a lehetőség: főzött kávéból vagy kávébabból képet, szobrot vagy egyéb művészeti alkotásokat is várnak a kiírók. Az 57 Restaurant nem csak művészek, hanem amatőr műkedvelők és vendégek pályamunkáit is várja. Alkotásaikat többek között a Réz András és Nánási Pál alkotta zsűri bírálja majd el, novemberben pedig kiállítást szerveznek a pályaművekből az étteremben.
„Be Positive, avagy Légy pozitív, ez a pályázat témája” –árulja el Szabó Zoltán, az 57 Restaurant étteremvezetője. „Éttermünk ezzel a pályázattal a hétfő reggeli kávézást szeretné népszerűsíteni, és szeretné felhívni a figyelmet a kávézás jótékony hatásaira művészi eszközökkel is.”
A rendhagyo délutáni együttkávézáson csaknem kétszázan fogadták el az étterem meghívását. A kezdeményezés sikerét nem csak az elfogyasztott kávé mennyisége, hanem a csillogó szemek, mosolygó arcok is jelezték.
Tekintse meg képgalériánkat (foto: © Kolbe Gábor)