A holland Leerdam városhoz közeli faluban alapított sajtműhelyt 1914-ben Cees Boterkooper, a szomszédos településen pedig Bartian Bars tejipari termékeket forgalmazott. Igaz a két vállalkozás csak 1970-ben talált egymásra, nem sokkal később közösen hívták életre a Leerdammer sajtot a holland gouda és emmentáli keresztezésével. Így jött létre a tökéletes, nagylyukú, friss keménysajt, mely sem tartósítószert, sem laktózt nem tartalmaz. Mindhárom fajta (Original, Lightlife és Füstölt) Leerdammer kalciumban gazdag.
Modern és feltűnő csomagolása visszazárható, így a szeletelt Leerdammer tovább firss marad a hűtőben. A szeletelt változaton kívül 170g-os darabolt és 3kg-os kerek tömbsajt formában érhetők el a Leerdammer sajtok. A Leerdammer termékek hazai forgalmazója a White Lake Kft.
Forrás: Vendég & Hotel