"Egy igazi balatoni borfesztivált szervezünk Balatonrendesen, hamisítatlan balatoni ízekkel, amelyekhez a borok mellett a helyi ételek és élelmiszerek is hozzátartoznak" – hangsúlyozta Orbán Gergely főszervező, a Rendes Borfesztiválnak helyszínt adó Orbán pincészet borásza. "Színes programokkal készülünk – gondolva kicsikre és nagyokra – és bízunk benne, hogy az időjárás is kedvezően alakul majd augusztus 17-18-án."
Többek között gyermek- és szórakoztató programok, koncertek és néptánc előadások várják majd az érdeklődőket. A résztvevők 11 balatoni borászat boraiból válogathatnak és megtapasztalhatják, hogy melyik balatoni bor melyik balatoni halhoz passzol leginkább.
A frissen sült balatoni halkülönlegességekről a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. gondoskodik.
„Nem lehet jobb követe a balatoni ízeknek, mint a frissen sült, ropogós keszeg, a rántott ponty vagy a fogas filé. A Rendes Borfesztiválon ott lesz a Magyar Konyha által különdíjban részesített mobil halsütő kocsink is, amely az „Egye ki a busát a Balatonból” kampányunknak is élharcosa. Kiváló fogásokat készítünk ebből a távol-keleti eredetű, különösen egészséges húsú halból, amelynek telítetlen zsírsavai védik a szív- és érrendszert” – tudtuk meg Füstös Gábor vezérigazgatótól.
A Rendes Borfesztivál a "Balatoni bort a Balaton-partra!” című kampány újabb állomása, amelyet korábban azért hirdetett meg a két legjelentősebb borász szakmai szervezet a VSOP Balaton-felvidék és a Badacsonyi KÖR, hogy a Balaton parton kizárólag helyi pincészetek borait kínálják a vendégeknek.