A lecsó valamilyen titokzatos oknál fogva kitüntetett és egyedi helyet foglal el a magyar gasztronómiában. Hogy ennek mi az oka, azt nemigen sikerült megfejtenünk, de annyit agyaltunk rajta, hogy végül elhatároztuk, hogy inkább rendezünk egy kis fesztivált, hátha kiadja a választ - írják a Lecsó és Fröccs Piknik szervezői.
A belvárosi lecsófesztivál természetesen nem pusztán a has teletöméséről szól, az éhségünk legalább annyira szellemi, mint testi, ezért az első dolguk az volt, hogy megfelelő kalauzt találjanak az expedícióhoz. Kevesen foglalkoztak annyit a mindennapi gasztronómia és ezen belül a lecsó lélektanával, mint Váncsa István, veterán gasztronómiai szakíró, ezért őt kérték fel a szerepre. A versenyzők pedig a Mikszáth Kálmán tér és a Krúdy Gyula utca éttermei lesznek, olyan lecsókkal, mint a rókagombás csirkemájas cigánylecsó dödöllével, vagy a Szacsvay Laci bácsi receptje alapján készült sörös-tökös lecsó, illetve az egymillió scoville erejű Red Savina Habaneróval készült hideg, pokoli lecsó forró bagetten. Váncsa mester péntek este mindannyiunk örömére és a sajtó szórakoztatására megfőzi a maga Buddhista Ürességlecsóját.
Mint azt előzetes tanulmányok, és Váncsa mester útmutatása alapján felismerték, a lecsó az individuum önmegvalósításának terepe – önmagára valamit adó magyar férfi saját határozott lecsórecepttel rendelkezik, és az ettől eltérő lecsókat megveti, amin aztán vérre menő vitákat lehet folytatni mindenféle valódi tét nélkül – hiszen a lecsót valójában nem lehet elrontani.
De igazából nem az a cél, hogy egymásnak ugrasszák a magyar férfiakat – ez a rendezvény nélkül is megy – azért a lehető legelfogadóbb és elfogadottabb magyar italt, a fröccsöt társítják mellé innivalónak. Fröccsből is van ugyan több mint kéttucatféle, mégsem láttunk még senkit, aki megvető jelzőkkel illette volna más fröccsválasztását, nem ciki egyik fröccs sem, talán csak az édes borból készült fröccs, de ilyesmivel eleddig szerencsére nem találkoztunk.
A borok világában Kovács Antal sommelier kalauzol majd, ő válogatta a Lecsófröccs Pikniken megjelenő magyar kézműves borászatokat, akik közt olyanok szerepelnek, mint Berecz Stephanie, Dézsma-Szabó Zoltán, Gódor Attila vagy Ádám Gábor pincéi.
Lecsó és Fröccs piknik
Lecsó és Fröccs piknik lesz a Mikszáth Kálmán téren július 20. és 22. között.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében
A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?
A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest
480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra
A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban
A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése
A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten
A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével
A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata
A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat
A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.