Májustól Horváth Ágnes a hazai McDonald's ügyvezető igazgatója

2010 májusában Horváth Ágnest nevezték ki a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatójává. A fiatal magyar női vezető az elmúlt 11 évben a vállalati ranglétra legfontosabb állomásait bejárva jutott el a gyorsétteremlánc élére. A távozó ügyvezető - Radek Janalík – a jövőben a cseh és szlovák leányvállalat vezetéséért felel.

A 36 éves Horváth Ágnes a Szegedi Élelmiszeripari Főiskola elvégzése után egy vezetőképző program keretében csatlakozott a McDonald’s-hoz 1999-ben, és az elmúlt 11 évben szédítő sebességgel haladt végig a vállalati ranglétrán. Szakmai pályafutását az Aranyívek alatt étteremvezetőként kezdte, 2001-től üzemeltetési konzultánsként már hét étteremért volt felelős. 2002-ben üzemeltetési menedzsernek nevezték ki, akkor már 22 étterem, 2003-tól pedig senior menedzserként az összes vállalati étterem működéséért felelt. 2005 novembere óta a szakember a franchise egységek konzultánsainak munkáját is irányította, így a teljes, magyarországi hálózat üzemeltetéséért felelős üzemeltetési igazgatói pozíciót töltötte be. 2006-tól Horváth Ágnes feladatkörébe tartozott az üzemeltetés, a beszerzés, a minőségbiztosítás, a környezetvédelem, a HR és tréning osztályok munkájának koordinálása is, amely 2008-ban a marketing és a fejlesztési osztályok vezetésével bővült. 2008-ban Horváth Ágnest beválasztották a világon legjobban teljesítő McDonald’s alkalmazottak elit körébe. Az akkor üzemeltetési igazgató pozícióban tevékenykedő Horváth Ágnes a legrangosabb nemzetközi szintű vállalati elismerésben - President’s Award díjban – részesült. A díjat évről-évre a világ minden táján dolgozó másfél millió McDonald’s alkalmazott mindössze 1 százaléka kaphatja meg. Ezek a vezető beosztású szakemberek követendő példaként szolgálnak munkatársaik számára, mivel megvalósítják a vállalat alap értékeit, kulcsfontosságú stratégiai kezdeményezéseket vezetnek és kimagasló üzleti eredményeket érnek el. A leköszönő ügyvezető, Radek Janalík 2008 óta a magyar piac mellett a cseh és szlovák McDonald’s vezetéséért is felel, a jövőben pedig csak erre a két piacra koncentrál majd. A cseh szakember 10 éves magyarországi pályafutása alatt 24 új McDonald’s étterem nyílt. Nevéhez fűződik a reggeli termékkínálat bevezetése és a McCafé kávézó-lánc hazai beindítása - a közép-európai régióban (Csehország, Lengyelország, Szlovákia, Románia) elsőként. (Forrás: McDonald's)

Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.