Vasárnap este zárta kapuit az V. Libamájfesztivál Budapesten, az Erzsébet téren. A rendezvényre kilátogató több mint 14 ezer ember ismét bebizonyította, hogy komoly igény mutatkozik a minőségi gasztronómiai hungarikum iránt. A fesztivál három napja alatt összesen 1,5 tonna libamáj, 1 tonna liba darált hús és 600 kg comb fogyott.
A fesztivál elérte célját, hogy népszerűsítse a liba- és kacsaételekkel kapcsolatos hagyományokat, valamint rámutasson e két szárnyasból készült ételek közötti különbségekre. A szervezők saját korábbi kutatásuk alapján azt tapasztalták, hogy a húsboltokban nem minden esetben azt kapja a vásárló, amit kért. Éppen ezért a fesztivál ideje alatt segítséget nyújtottak a fogyasztóknak abban, hogy meg tudják különböztetni az eltérő szárnyasból kínált májat, így ne legyenek átverés áldozatai.
„A Libamájfesztiválra vendégei körében a legnagyobb sikert a libaburger, a libamájfagylalt, a sült libatepertő és a tokaji aszús libamájpástétom aratta” – mondta Pap Krisztián, a Libamájfesztivált szervező Humán Telex ügyvezetője. „Külön örömömre szolgál, hogy a fesztivál látogatói a libamájételek mellé kézműves termelői sajtokat, lekvárokat, mézeket, söröket, borokat és pálinkákat is kóstoltak a hétvége folyamán.”