Megújulnak a mátrai várak

A siroki és a kisnánai várat, illetve a várakban folyó rekonstrukciós munkálatokat és a jövőbeni terveket ismerhették meg csütörtökön azok az újságírók és turisztikai szakemberek, akik elfogadták a Mátra Jövője Turisztikai Egyesület meghívását. 

A jó hangulatú tanulmányút első állomása Gyöngyössolymos volt, ahol a Robinson cukrászda látta vendégül a csapatot egy kis frissítővel és kézzel nyújtott meggyes és túrós rétessel, hogy kellő lendülettel vághassunk neki a hegyi útnak, amely a várba vezetett. A településről és a várhoz kapcsolódó már megvalósult és folyamatban levő fejlesztésekről Sirok polgármestere, Lakatos István beszélt. Hazánk egyetlen barlangvárában, amelynek rekonstrukciójára 320 millió forintos támogatást nyertek el, a várfalak rendbe tételén túl számos új turisztikai attrakció is készül: középkori felvonóhíd, kilátó terasz, fedett és zárt kiállítóhelységeket egyaránt terveznek és esti kivilágítás teszi majd különlegessé éjszaka a vár látványát. Számos új programmal is igyekeznek ide minél több látogatót csalogatni.

Sirok után Kisnána felé vettük az irányt, ahol a várban már az utolsó előtti simításokat végzik. Itt 2010-ben kezdődött meg a rekonstrukció 350 millió eurós támogatás segítségével. Különleges látványossága lesz a várnak a kronoszkóp, amely gyakorlatilag egy látcsőre emlékeztető készülék, ami azt tudja, hogy aki körbe tekint vele, az a romok helyén a kisnánai vár számítógéppel rekonstruált középkori mását láthatja benne. A várban kőtár és bortrezor is helyet kap. Kisnána polgámestere, Koncsos Sándor miután a település és a vár legfontosabb tudnivalóit megosztotta velünk, új minőségben, borászként folytatta a társasalgást. Pinceszétéből három bort (Olaszrizling, Rita Rozé, Szépasszony) nyílt alkalmunk megkóstolni.

A kóstolót követően a nánai  solymos vitézek alaposan megdolgoztatták a vállalkozó szellemű hölgyeket, akiknek boszorkány tehetségüket kellett próbára tenni. Végül mind a három jelentkezőt elismerő oklevéllel díjazták. A legboszibb közülük Hegyi Krisztina, az Észak-Magyarországi RMI marketing menedzsere lett. 


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.