A szakemberek által összeállított lista szerint tovább növekszik a bevásárlóközpontokban működő éttermi negyedek, a food court-ök jelentősége. Az itteni vendéglátóhelyek üzemeltetői várhatóan törekedni fognak arra, hogy alklami látogatóikból törzsvendégeket faragjanak.
A prognózis szerint az "a la carte" étkezés háttérbe szorul, és nagyobb szerepet kapnak az úgynevezett degusztációs menük. Ez pontosabb és hatékonyabb üzleti tervek készítését teszi lehetővé a vendéglátók számára.
A Baum+Whiteman úgy látja, az új évben az alapanyagok között előretör a csirke, és meghódítja majd a fine-dining éttermek konyháit is. Egyre jobban előtérbe kerülnek majd a helyiben készült, lokálisan megtermelt, kézműves alapanyagok.
Növekedés várható a halfogyasztás, elsősorban a szardella, szardínia és a makréla területén, és fókuszba kerülnek a frissen készült italok, így a tea, a smoothie vagy a gyümölcslevek.
Az éttermi kenyérfogyasztás területén várhatóan előretörnek az extravagáns kenyérkosarak, melyek egészséges termékeket kínálnak olyan hozzávalókkal, mint a fekete fokhagyma mostarda, paradicsom lekvár, füstölt padlizsán mártogatós, sült fokhagymás vagy répa vaj, salsa vaj. Mindez tetején rozmaring hummus-szal vagy füstölt ricottával. Íme a siker receptje...
Az egy-egy ősi, vagy újonnan kieszelt ételt a középpontba állító témaéttermek csillaga is felfelé ívelhet és folytatják majd világhódító útjukat a különlegesnek számító, új hullámos ázsiai ízek. Előtérbe kerül majd a közel-keleti (Törökország, Marokkó, Irak, Irán és Izrael) konyha is.
Forrás: FineDiningLovers