A rendezvény célja, hogy bemutassa a Soproni borvidék legnemesebb borait, a Fertő-táj, mint Világörökség értékeit és a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén készült egyéb kiváló helyi terméket.
Az esemény a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében megrendezett szakmai-turisztikai nyílt naphoz kapcsolódott, így a több mint 600 meghívott vendég részére is megmutathattuk Sopron rejtett kincseit.
A bemutatkozó borkóstolónk során a szakmai közönség tíz soproni borászat – Jandl Borászat, Kocsis Borászat, Lővér Pince, Iváncsics Pincészet, Luka Pincészet, Pfneiszl Bio Birtok, Sterlik Pince, Taschner Bor és Pezsgőház, Vincellér, Winelife Borászat – több mint hatvan féle fehér, rosé és vörösborát kóstolhatta meg.
De nyalakodhattak még a Horváth Méhészet különleges mézeiből, csipegethették Márk Attiláné kiváló zöld dió termékeit, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Park által kínált ízletes bivaly és szürke marha szalámikat kóstolhatták.
Nagyszámú érdeklődő közönség látogatott el a rendezvényre, mely sikeresen mutatta be a Soproni borvidék, a Fertőtáj Világörökség és a Fertő-Hanság Nemzeti Park közös kincseit. Tervek szerint a rendezvényünk tavasszal ismét megrendezésre kerülhet, és így állandó szereplője lehet az egyesület Budapest gasztrokulturális életnek is.