Tourinform a kávézóban

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turizmus Zrt Belföldi Igazgatóságának vezetője és Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város Polgármestere nyitotta meg 2013. július 5-én a Tourinform Miskolc új irodáját, amely a Miskolc Bolttal és a Miskolc Cafe-val egy épületben, egy közös komplexumként működik ezentúl.

A Tourinform iroda nem pusztán átköltözött, hanem új szolgáltatások is elérhetőek benne. Az idén januártól a helyi TDM szervezet által működtetett ügyfélszolgálati irodában pl. free WIFI található, ami lehetővé teszi a városi turisztikai szolgáltatásokat bemutató mobil applikáció letöltését is, de akár az e-mailjeiket is megnézhetik a vendégek. Az irodában több mint félezer különböző kiadványból válogathatnak az érdeklődők, emellett a miskolci és az országos kulturális programokra is lehet jegyet vásárolni. 

A Tourinform átköltözésével a TDM fejlesztés első üteme, amely 2012 szeptemberében kezdődött, lezárult, hiszen rendelkezésre állnak mindazok a turisztikai információszolgáltatáshoz szükséges eszközök, amelyek a vendégek tájékoztatásához szükségesek. A szervezet nyertes ÉMOP pályázatának köszönhetően immáron 4 nyelven működik a TDM honlapja, a www.hellomiskolc.hu, elindult a turisztikai mobil applikáció ugyanazon adatbázisra építve, elkészültek az első TDM kiadványok, s immáron az új iroda révén a személyes turisztikai információszolgáltatást is megfelelő színvonalon tudja végezni a TDM.

A miskolci TDM következő feladata a turisztikai termékfejlesztés lesz, a munkatársak mától erre fókuszálhatnak. A Tourinform Miskolc címe: 3530 Miskolc, Széchenyi u. 16. Az iroda többi elérhetősége változatlan maradt.

Az épületben működik a Miskolc Bolt és a Miskolc Cafe is. Előbbi annak hiányát hivatott pótolni, ami nélkül ma már egy modern, élhető, magára valamit is adó nagyváros nem létezhet: a várost és környékét megmutató ajándéktárgyak, vagy a város ízeit felidéző gasztronómiai különlegességek nélkül. Az üzlet mintegy 50 helyi és kistérségi termelővel, kézművessel kötött szerződést, ami országosan egyedülálló. A Miskolc Bolt nyitása régóta érlelődő gondolata volt a városvezetésnek és a Miskolc Holding Turisztikai cégének.

A komplexum megnyitásával egy mini turisztikai szolgáltatási centrum jött létre, ahol mostantól négy szolgáltatás lesz elérhető egy helyen. Az érdeklődők itt kaphatják meg a szükséges információkat, vásárolhatnak ajándéktárgyakat, illetve leülhetnek és megkóstolhatják Miskolc ízeit is: a Miskolc Café különlegességeit, a Miskolc kávét és a Miskolc koktélt is. A Boltban a Miskolc Pont kártyarendszerben gyűjtött pontokat is le lehet vásárolni.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.