Régi-új épület, vadonatúj programok

Ahol még Rigó Jancsi játszott, az egykori Nemzeti Színházzal szemben újraéled a művészet iránt érdeklődők kulturális központja. Az első budapesti MGallery szálloda az Artistic Spirit of Budapest megteremtése jegyében különleges programokkal készül: a kicsiket Etikettországba, a nagyokat Vasárnapi Asztalhoz invitálja.

Néhány héttel ezelőtt nyitotta meg kapuit az első magyarországi MGallery Hotel. Az Accor, mint a világ legnagyobb szállodaüzemeltetője az MGallery szállodákat kizárólag különleges és egyedi épületekben nyitja, a felsőkategóriás hotelek vagy építészeti szempontból emelkednek ki, vagy nagyon különleges történelmi háttérrel rendelkeznek, esetleg különlegesek a természeti környezet szempontjából.

A budapesti első MGallery szálloda épületében először 117 évvel ezelőtt, azaz 1896-ban fogadtak vendégeket. Ez volt a kor legmodernebb és legelegánsabb szállodája. Itt volt először a városban lift, minden szobában áram, vagy folyó hideg-meleg víz és fürdőszoba. Nem véletlen, hogy a Nemzeti Színház szomszédságában hamar vált a hotel nem csak a Budapestre látogató külföldiek, de a város művészetek iránt, kultúra iránt érdeklődő közönségének is kedvelt találkozóhelyévé.

A Hotel Nemzeti ismét a kulturális élet aktív szereplője lesz, kiállításokkal, kulturális eseményekkel készül.

Vasárnaponként egyedi hangulat és remek ízek várják az ebédvendégeket. A Hotel Nemzeti egykori cukrászának köszönhetjük a mesésen csokoládés Rigó Jancsi süteményt. A hotel prímása, Rigó Jancsi kérte a cukrászt olyan desszert megalkotására, amellyel elbűvölheti szerelmét. A Rigó Jancsi újragondolt, mai változata mellett egyéb egyedi, magyar ízek is terítékre kerülnek a Vasárnapi Asztalon a Sunday Brunch kínálatában.

Márciustól minden hónap első szombatján a gyermekes családok figyelmére számít a szálloda. Illemleckék patinás környezetben, az Anyakanyar.hu családi weboldallal együttműködve, amelyeken Eöttevényi Zsófia, diplomatafeleség, kisgyerekes anyuka, azaz Sophie játékos formában, stílusos helyszínen tartja meg tematikus illemóráját, hogy könnyed formában, örömteli módon, szinte észrevétlenül válhassanak az apróságok jól nevelt felnőttekké. Az első ilyen alkalommal március 9-én tavaszváró és húsvéti hangulatban kalandozhatnak a gyermekek Etikettországban.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.