Sajtópályázat a pálinka, mint hungarikum népszerűsítésére

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Pálinka Nemzeti Tanács pályázatot hirdet, melynek célja a pálinka már kialakult pozitív image-ának erősítése és a belföldi és esetlegesen a külföldi értékesítés növelése a megjelent sajtóanyagok kapcsán. A pályamű nem lehet direkt termékreklám, direkt cégreklám, nem keltheti más termék negatív képét. Beadási határidő: 2014. március 31.

1./ Pályázat kiírója:
Vidékfejlesztési Minisztérium / Pálinka Nemzeti Tanács

2./ Pályázat kiíró célja:
A pályázati időszakban a pálinkáról, mint hugarikumról, pálinkával kapcsolatos eseményekről stb. olyan pozitív hangvételű sajtóanyagok, interjúk, cikkek, tudósítások jelenjenek meg, amelyek a pálinka már kialakult pozitív image-át erősítik és elősegítik a belföldi és esetlegesen a külföldi értékesítés növelését ez által.

3./ A pályázat témája:
Minden olyan pálinkával kapcsolatos téma elfogadható, mely a pálinka múltjával, nemzeti értékével, jelenével, jövőjével, fogyasztásának kultúrájával, egészségre gyakorolt pozitív hatásával stb. foglalkozik, és ezen keresztül erősíti a pálinka pozitív image-át.

4./ Kizáró feltételek:
A pályamű nem lehet direkt termékreklám, direkt cégreklám, nem keltheti más termék negatív képét, továbbá kizárólag a pálinkáról és a törkölypálinkáról szólhat, nem lehet témája a bérfőzetett vagy a magánfőzött párlat.

5./ Pályázatok kategóriái:
A pályázat négy kategóriában kerül meghirdetésre:
a,) Film, TV riport, dokumentum film vagy vizuális anyag
b,) Rádió riport, tudósítás, beszámoló, rádiójáték stb.
c,) Internetes újságcikk, blog, stb.
d,) Nyomtatott sajtóban megjelent tudósítás, riport, esszé, tanulmány stb.
Egy pályázó több kategóriában is indulhat, de egy pályaművet csak egy kategóriába lehet nevezni.

6./ Pályamű megjelenése:

A pályaműnek a pályázati időszakban, a médiában meg kell jelenni és ezt bizonyítva kell a pályázatot beadni. A média lehet országos, regionális vagy helyi, belföldi vagy külföldi egyaránt.
A pályázat elbírálásánál a pályamű által keltett pozitív image mellett, annak olvasottsága, nézettsége, hallgatottsága is döntő szempont.

7./ Pályázati időszak:
2013. december 15- 2014. március 31.
Ezen időszak alatt kell megjelennie a pályázati anyagnak a médiában.

8./ Pályázat benyújtási ideje:
2014. április 1- 15-ig, írásban, nyomtatva, elektronikus adathordozón, e-mailen megküldve stb. a következő címre:
Pálinka Nemzeti Tanács, Budapest Kossuth Lajos tér 11. 1055
Dull Péter PNT titkár, [email protected]

9./ Pályázati díjak:
Az 5. pontban részletezett négy kategóriában, kategóriánként a legjobb pályaművet bruttó 250.000,- Ft-tal díjazzuk.

10./ Pályázati bíráló :
Pálinka Nemzeti Tanács


Jön az Országos Étterem Hét

Jön az Országos Étterem Hét 

Szerdától lehet asztalt foglalni a tavaszi Országos Étterem Hét rendezvényre, amelyen több mint 200 vendéglátóhely, köztük 14, Michelin-ajánlással rendelkező étterem menüiből lehet majd választani.
Egy korty Ázsia reggelire

Egy korty Ázsia reggelire 

Kulturális ízkavalkáddal hódít az új belvárosi brunchozó.
Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.