Török Riviéra: ideális pihenés az egész családnak

A Török Riviérán minden adott, ami egy kellemes, családi pihenéshez szükséges: bámulatos öblök, végtelen strandok, a háttérben a Taurus-hegység. Homokos illetve kavicsos tengerpart, kristálytiszta tengervíz, vízi sportolási lehetőségek, hangulatos éttermek, all inklusive-szállodák sora várja a vendégeket.

A nyaralás alatt érdemes megismerkedni a környező vidék nevezetességeivel is, ilyen Aspendos, Ephesus, Perge vagy Myra. Az érdeklődők számos fakultatív kirándulás közül választhatnak, a kalandkedvelők induljanak rafting-túrára vagy válasszák a hajóutak valamelyikét. A helybeliek vendégszeretete, a török ételspecialitások, a bazárok keleties forgataga mindenkit magával ragad. Aki élményekben gazdag nyaralásra vágyik, annak a Török Riviéra igazán jó választás.

Alanya

Alanya a Taurus-hegység gigantikus vonulatai előtt fekszik, banán- és citromültetvényekkel körülvéve. A helység ismertetőjele a mélyen a tengerbe nyúló sziklaszirt, tetején egy erőddel. Nyugatra innen, a 3 km hosszú, homokos Kleopátra-strand fekszik. Érdemes ellátogatni az óvárosba, ahol a szűk utcákkal övezett bazárban ajándéktárgyat vásárolhatunk. A szórakozni vágyókat a kikötőnél lévő mozgalmas bár-utca várja.

Incekum / Karaburun

Incekum finom homokot jelent, az elnevezés tökéletesen jellemzi a csodálatos finomhomokos, sziklákkal és zöldellő dombokkal tagolt tengerpartot. Az üdülőhely Alanya és Side között fekszik. Karaburunban az antik város, Justiniano romjai tekinthetők meg.

Belek

Belek az utóbbi években fejlődött igazi turistacentrummá. Igényes szállodák, kilométerhosszú, széles és sekély, homokos strandok várják a nyaralókat. A legtöbb szálloda píneafenyőkkel övezett, gyönyörű kertekben helyezkedik el. Belek mindenekelőtt golfpályái miatt vált híressé. A közelben fekvő természetvédelmi terület túrázásra csábít.

Kemer

A Taurus-hegység lábánál fekszik Kemer, a píneaerdőkkel körülvett üdülőhely. A modern jachtkikötő előtt hangulatos parti sétány fekszik, ahol hetente piacot is tartanak. Kemer kiváló kiindulópontja a Kekovába, Myrába vagy Olympos városába tett kirándulásoknak.

Lara

Lara a Török Riviéra legfiatalabb üdülőhelye. A hosszú, sekély, finomhomokos strandon elsőosztályú szállodák sorakoznak, melyek egyedülálló építészetükkel, tematikus jellegükkel hívják fel magukra a figyelmet. A legtöbb komplexum csodálatos kertekkel és píneafenyőkkel övezett. Ideális választás minden korosztály számára, akik igazi, gondtalan pihenésre vágynak.

Side

Az antik Side nagy jelentőségű kikötőváros volt. Jó állapotban maradt meg a városfal, a pompázatos Aspendos-színház, a régészeti múzeum valamint a tengerparton lévő Apollo-templom. Hetente látható a szabadtéri színházban a „Fire of Anatolia” tánc-show. Izgalmas program a hajókázás a Manavgat-folyón, és a híres vízesés megtekintése. Manavgat színes piacán az ajándékokat is megvásárolhatják. A vállalkozó kedvű vendégek rafting-túrára indulhatnak.

Neckermann Klub Oázisok

A Török Riviérán a széles szállodakínálatból kiemelkednek a Neckermann Klub Oázis logóval ellátott hotelei, amelyeket elsősorban azoknak ajánlják, akik családdal vagy baráti társasággal utaznak Törökország tengerpartjára. Júniustól októberig a Klub Oázis szakképzett animátorai gondoskodnak vendégeink magyar nyelvű szórakoztatásáról. A színvonalas hotel, a csodás part, a gyermekbarát szolgáltatások és a Klub Oázis családi programjaink garanciát jelentenek arra, hogy a család felnőtt és legkisebb tagjai élményekkel gazdagon térnek haza a törökországi tengerparti nyaralásról. Neckermann Klub Oázisként működik nyáron például a kiváló Alba Queen és az Alba Resort Sidében.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.