A Hungarikum Bizottság az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartotta legutóbbi ülését, amelyen a testület döntött arról, hogy mely újabb nemzeti érték viselhesse a hungarikum címet és logót.
Az eddigi hungarikumok:
• 1. Pálinka
• 2. Törkölypálinka
• 3. Csabai kolbász vagy Csabai vastagkolbász
• 4. Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú
• 5. Hízott libából előállított termékek
• 6. Béres csepp és Béres Csepp Extra
• 7. A táncház módszer mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar
• 8.Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje
• 9. Solymászat, mint élő emberi örökség
• 10. A Matyó népművészet – egy hagyományos közösség hímzéskultúrája
• 11. Budapest – a Duna-partok, a Budai Várnegyed és az Andrássy út
• 12. Hollókő ófalu és környezete
• 13. Az Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete
• 14. Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta
• 15. Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője
• 16. Fertő / Neusiedlersee kultúrtáj
• 17. A Tokaji történelmi borvidék kultúrtája
• 18. Herendi porcelán
• 19. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai
• 20. Karcagi birkapörkölt
(Fotó: wikipedia)
Forrás: Élelmiszer Online