Turistarekordra számít idén Tunézia

A tunéziaiak optimisták, sokak szerint ugyanis hamarosan túlszárnyalják a forradalom előtti időszakot, ami a turisták számát illeti.

A Tunisz óvárosának macskaköves, kanyargó utcáin lévő üzletek tulajdonosai pozitívan néznek a jövőbe: hisznek a turisztikai szektor újjáéledésében, ami drasztikusan visszaesett a forradalom idején.

Az egykori diktátor, Zine el-Abidine ben Ali megbuktatása a helyiek elmondása szerint megérte az erőfeszítést, és a tunéziaiak most már készen állnak arra, hogy ismét turisták tömegeit fogadják.

„Tunézia felkészült arra, hogy felélessze a turizmust – mondja az 54 éves Lasaad Essid, miközben dekoratív mintákat kalapál egy fémtálcába. – Sőt, még túl is fogjuk szárnyalni a korábban elért eredményeket, és a forradalom előttinél is több turista fog az országba látogatni.”

Egy pozitív és nyitott ország

A Condé Nast Traveler utazási magazin Tunéziát a következő időszak legnépszerűbb úti céljának nevezte, ami részben az ország pozitív atmoszférájának és nyitottságának köszönhető. A többségében muszlim társadalom különböző kultúrák iránt mutatott toleranciája miatt lehetséges az is, hogy Tunéziában a turisták vibráló éjszakai életbe csöppenhetnek.

Tunézia turisztikai minisztere, Amel Karboul elmondta, hogy idén rekordszámú, mintegy 7 millió turistát várnak az országba. „Azt üzenem a nyugati turistáknak, hogy jöjjenek Tunéziába, az arab világ első demokratikus államába, hogy osztozzanak velünk a történelmi pillanatban és egyúttal élvezzék a napsütést, a tengerpartot, a sivatagot és a kultúrát” – mondta Karboul a Reuters-nek.

Sokan úgy gondolják, hogy a növekvő politikai stabilitás támogatni fogja az idegenforgalmat, amelyben 400.000 ember dolgozik, és ami 7,5%-kal járul hozzá a GDP-hez.

Tunézia célja többek között az, hogy a német, a brit és az orosz turisták számát növelje, illetve a már hagyományosnak számító francia piacról is több utazót várnak. Emellett Karboul elmondta, hogy több kanadait és kínait is az országba szeretnének csábítani. A tunéziai Syphax légitársaság például közvetlen járatokat indítana Montrealból és New Yorkból is Tuniszba.

Azonban még időbe telik, amíg mindenki nyugodt szívvel utazik Tunéziába: egy változó országban a fő kihívás a terrorcselekménytől való félelem, így sokan még mindig nem mernek az országba látogatni, mert általános nyugtalanságtól és katonai támadásoktól tartanak, ráadásul sok nyugati ország továbbra is fenntartja utazási figyelmeztetéseit állampolgárai számára.

Forrás: USA Today


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.