Új prémium szolgáltatások a Gellért fürdőben

Számos új kényeztető szolgáltatást vezetett be az idei évben a Szt. Gellért Gyógyfürdő. Díszkád, VIP-masszázs és Szauna Szeánszok is várják a felfrissülni vágyó fürdőzőket.

A vendégek visszajelézései alapján minden évben igyekszünk szolgáltatásainkkal még inkább igazodni az igényekhez, mondta el Szüsz Tamás, a fürdő vezetője. A Gellért strandja így idén elsőként nyitott meg az április 7-i hétvégén és a tervek szerint a külső rész egész évben nyitva tart, a külső termál medencét és a kültéri szaunát a hűvösebb idő beálltával is élvezhetik a fürdőzők.

2012 februárjától újra igénybe vehető a termál díszkád. A felújított, termálvízzel feltöltött medence egy szeparált helyiségben található ahol meghittebb környezetben élvezhetik a párok a fürdőzés örömeit. A program két órás, a fürdőzést pezsgő és gyümölcstál bekészítés és szaunázás is kiegészíti.

A héten adták át a Gellért fürdő emeletén kialakított új VIP masszázs-helyiségeket, ahol mostani hétvégével indultak el a kezelések. Itt a vendégek exkluzív környezetben élvezhetik a különleges 60 perces masszázs terápiát. A helyiség különlegessége, hogy két kezelőrészből áll, amelyek egy hang és fényszigetelt mozgatható fallal leválaszthatók, így a párok akár egyszerre is masszíroztathatnak.

Szintén az idei év újdonsága, hogy már nem csak vasárnaponként, hanem szombatonként is koedukált módon üzemel a Gellért Fürdő mindkét termál részlege.

Szeánszok a szaunában

A Gellért kültéri szaunájában a mostani hétvégétől kezdődően szombaton és vasárnap különböző hangulatú Szauna Szeánszokat tartanak. "A szeánszokat szaunamester vezeti, aki a különböző aromás ráöntésekkel fokozatosan hevíti fel a kabint, emellett személyre szabott ventilációt is biztosít szaunazászlója és törölközője segítségével." - mondta el Ruszkabányai Gitta, a szolgáltatást biztosító SpaDium Kft. ügyvezetője. Egy Szauna Szeánsz maximum 12-15 perc és minden egyes programnak megvan a maga külön varázsa. A Gellért fürdőben olyan különleges szeánszokon vehetnek részt a felfrissülni vágyók, mint az epres pálinkás, a tejszínes-sós, a mézes vagy a frissítő nyárfás szeánsz.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.