335 párlatot neveztek a Pálinkakiválóságok versenyére

Angol és magyar nyelvű kötetben mutatják be 2015 legjobb pálinkáit – olvasható a Hír TV honlapján. A Pálinkakiválóságok versenyére több mint 300 tétel érkezett. A szakemberek szerint évről évre egyre jobb a főzetek minősége, a könyvvel pedig külföldön is népszerűsítik a hungarikumot.

Üvegvitrinben tárolják azokat a párlatokat, amelyeket 2015 legjobbjának választott a szakértőkből álló zsűri. Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon meg is kóstolhatták a látogatók a hungarikumot. „A hagyományok ereje, az képes a globalizációs világban is áttörni, tehát a pálinka iránti érdeklődés, az rendkívül komoly, és én bízom abban, hogy a belföldi és külföldi piacon is ezt az érdeklődést sikerül a jövedelmek, a megélhetést biztosító bevételek vonatkozásában is valóra váltani” – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A pálinkakiválóságok versenyére 335 párlatot neveztek be, közülük 30 főzde 107 pálinkáját minősítették három, négy vagy öt csillaggal. „Egy sikeres versenyen vagyunk túl. Nagyon sok szép mintát kaptunk. Minden évben egyre jobb minták érkeznek be. Nagyon komoly egyéni bírálatok vannak, és így, én azt hiszem, hogy a könyvbe is olyan pálinkák kerültek csak, akik megérdemelték azt, hogy hirdessük őket” – mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.


Külföldön is népszerűsítik a pálinkát

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon mutatták be azt a magyar és angol nyelvű kötetet, amiben 2015 legjobb pálinkái szerepelnek. „Egyrészt egy kiváló marketingeszköz a pálinkák megismertetésére, ezáltal azokat a pálinkákat, azt a pálinkaválogatottat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk, meg tudjuk mutatni nagyon jól a hazai és a külföldi fogyasztóknak is” – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A szakemberek szerint fontos cél az is, hogy minél több étterem és szálloda itallapjára felkerüljön ez a hungarikum.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.