335 párlatot neveztek a Pálinkakiválóságok versenyére

Angol és magyar nyelvű kötetben mutatják be 2015 legjobb pálinkáit – olvasható a Hír TV honlapján. A Pálinkakiválóságok versenyére több mint 300 tétel érkezett. A szakemberek szerint évről évre egyre jobb a főzetek minősége, a könyvvel pedig külföldön is népszerűsítik a hungarikumot.

Üvegvitrinben tárolják azokat a párlatokat, amelyeket 2015 legjobbjának választott a szakértőkből álló zsűri. Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon meg is kóstolhatták a látogatók a hungarikumot. „A hagyományok ereje, az képes a globalizációs világban is áttörni, tehát a pálinka iránti érdeklődés, az rendkívül komoly, és én bízom abban, hogy a belföldi és külföldi piacon is ezt az érdeklődést sikerül a jövedelmek, a megélhetést biztosító bevételek vonatkozásában is valóra váltani” – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A pálinkakiválóságok versenyére 335 párlatot neveztek be, közülük 30 főzde 107 pálinkáját minősítették három, négy vagy öt csillaggal. „Egy sikeres versenyen vagyunk túl. Nagyon sok szép mintát kaptunk. Minden évben egyre jobb minták érkeznek be. Nagyon komoly egyéni bírálatok vannak, és így, én azt hiszem, hogy a könyvbe is olyan pálinkák kerültek csak, akik megérdemelték azt, hogy hirdessük őket” – mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.


Külföldön is népszerűsítik a pálinkát

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon mutatták be azt a magyar és angol nyelvű kötetet, amiben 2015 legjobb pálinkái szerepelnek. „Egyrészt egy kiváló marketingeszköz a pálinkák megismertetésére, ezáltal azokat a pálinkákat, azt a pálinkaválogatottat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk, meg tudjuk mutatni nagyon jól a hazai és a külföldi fogyasztóknak is” – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A szakemberek szerint fontos cél az is, hogy minél több étterem és szálloda itallapjára felkerüljön ez a hungarikum.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.