335 párlatot neveztek a Pálinkakiválóságok versenyére

Angol és magyar nyelvű kötetben mutatják be 2015 legjobb pálinkáit – olvasható a Hír TV honlapján. A Pálinkakiválóságok versenyére több mint 300 tétel érkezett. A szakemberek szerint évről évre egyre jobb a főzetek minősége, a könyvvel pedig külföldön is népszerűsítik a hungarikumot.

Üvegvitrinben tárolják azokat a párlatokat, amelyeket 2015 legjobbjának választott a szakértőkből álló zsűri. Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon meg is kóstolhatták a látogatók a hungarikumot. „A hagyományok ereje, az képes a globalizációs világban is áttörni, tehát a pálinka iránti érdeklődés, az rendkívül komoly, és én bízom abban, hogy a belföldi és külföldi piacon is ezt az érdeklődést sikerül a jövedelmek, a megélhetést biztosító bevételek vonatkozásában is valóra váltani” – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

A pálinkakiválóságok versenyére 335 párlatot neveztek be, közülük 30 főzde 107 pálinkáját minősítették három, négy vagy öt csillaggal. „Egy sikeres versenyen vagyunk túl. Nagyon sok szép mintát kaptunk. Minden évben egyre jobb minták érkeznek be. Nagyon komoly egyéni bírálatok vannak, és így, én azt hiszem, hogy a könyvbe is olyan pálinkák kerültek csak, akik megérdemelték azt, hogy hirdessük őket” – mondta Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.


Külföldön is népszerűsítik a pálinkát

Az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszer-ipari Kiállításon mutatták be azt a magyar és angol nyelvű kötetet, amiben 2015 legjobb pálinkái szerepelnek. „Egyrészt egy kiváló marketingeszköz a pálinkák megismertetésére, ezáltal azokat a pálinkákat, azt a pálinkaválogatottat, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk, meg tudjuk mutatni nagyon jól a hazai és a külföldi fogyasztóknak is” – mondta Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

A szakemberek szerint fontos cél az is, hogy minél több étterem és szálloda itallapjára felkerüljön ez a hungarikum.


Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.