34 magyar kiállító a világ elsőszámú borászati szakkiállításán

Harmincnégy kiállító részvételével szervezett közösségi standmegjelenést az Agrármarketing Centrum a világ legjelentősebb bor- és szeszesital seregszemléjén, a Prowein-on, amely 2023. március 19-én nyílt meg Düsseldorfban.

A március 21-ig tartó eseményen a nemzetközi borászati szakma legjava képviselteti magát. Az Agrármarketing Centrum által üzemeltetett „Wines of Hungary” elnevezésű standon hazánk legkiválóbb borait kóstolhatja a közönség, köztük egy egyedülálló különlegességet, a Tokaji Eszenciát - közölte a társaság. 

A három napos eseményen többek között vezetett borkóstolókkal, mesterkurzusokkal várják a szakmai érdeklődőket. A borokon kívül az Agrármarketing Centrum a kiállítás gyümölcspárlatokat bemutató szekciójában is érdekelt. A borászati szakma legrangosabb nemzetközi eseményén legutóbb 62 ország 5700 kiállítója vett részt, a látogatók mintegy 145 országból érkeztek. A magyar standon a legnagyobb arányban tokaji borokat kóstolhat az érdeklődő közönség, de a balatoni és további három borrégió borászai is képviselik hazánkat. A magyar megjelenés keretében vezetett borkóstolókat és szemináriumokat is szerveznek a szakmai résztvevőknek.

A közlemény kitér arra is, hogy a düsseldorfi szakkiállításon az Agrármarketing Centrum 338 négyzetméteres, „Wines of Hungary” névre keresztelt közösségi standján 34 pincészet mutatja be termékeit. A három napos rendezvényen összesen 11 mesterkurzust „vezényelnek le” hazai és nemzetközi borakadémikusok és Master of Wine borszakértők, ahol kiemelt figyelmet fordítanak az olyan zászlóshajónak számító szőlő- és borfajtákra, mint a kékfrankos, a furmint vagy a tokaji aszú. A standon zajló „klasszikus” mesterkurzusok mellett minden nap egy-egy, a Tokaji borvidék különböző borstílusait bemutató pop-up kóstolót is szerveznek, amelynek legkülönlegesebb tétele a Tokaji Eszencia. Ehhez hasonló bort a világon másutt nem készítenek, hiszen egy olyan speciális eljárással készül, ahol a töppedt, aszúsodott szemeket hagyják kicsepegni, a szemek önsúlyuknál fogva préselik egymást. A végeredmény egy olyan borkülönlegesség, amely mind ízében, mind állagában egyedülálló a világon.

A kiállításon vasárnap már nagy sikerrel rendezték meg a ProWein Forum elnevezésű, exkluzív, mintegy 50 fő részvételével zajló mesterkurzust. Ennek keretében tokaji pezsgőt, száraz borokat, szamorodnit és aszút kóstolhattak a résztvevők. A magyar stand eseményeit a második kiállítási nap végén egy standparty zárja, amely az üzleti kapcsolatépítés kiváló színtere. Az Agrármarketing Centrum a Pálinka Nemzeti Tanáccsal együttműködve a gyümölcspárlatokat bemutató Prowein Spirit szekcióban is képviselteti magát, ahol három pálinkaház kiválóságait ízlelhetik meg az érdeklődők és az esetleges beszerzők. A Wines of Hungary standon vasárnap pálinkakóstoltató kurzust is tartottak nagy sikerrel. 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.